Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες» – Αυλαία στη Ναυτική Εβδομάδα 2017.

Με εντυπωσιακό τρόπο έπεσε η αυλαία της Ναυτικής Εβδομάδας 2017, που διοργάνωσε, για τρίτη συνεχή χρονιά, ο φορέας Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Μαγνήτων Κιβωτός», σε συνεργασία με πλήθος τοπικών φορέων.
Το Σάββατο 24/6, στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης ο σπουδαίος Βολιώτης Καλλιτέχνης Βασίλης Αγροκώστας μάγεψε το πολυπληθές κοινό, αποδίδοντας αγαπημένα Ελληνικά – παραδοσιακά τραγούδια, με την καταξιωμένη στο πανελλήνιο Ορχήστρα «ΙΩΝΙΑ».
Την Κυριακή 25/6, τελευταία ημέρα της Ναυτικής Εβδομάδας, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος λειτούργησε στον Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου τέλεσε και Μνημόσυνο στον Άγνωστο Ναυτικό.

Η αυλαία των εκδηλώσεων έπεσε το βράδυ, με την μεγάλη συναυλία του διάσημου Ελληνικού συγκροτήματος Encardia”, που εμπνέεται από το μουσικό και εν γένει πολιτισμικό τοπίο των Ελληνόφωνων περιοχών της Κάτω Ιταλίας. Στην εκδήλωση παρέστησαν η Υφυπουργός Οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής πολιτικής και Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων κ. Χρήστος Λαμπρίδης, εκπρόσωποι των Αρχών και μέγα πλήθος φιλόμουσων θεατών, που χειροκρότησαν με την καρδιά τους το υπέροχο συγκρότημα και χόρεψαν στους ρυθμούς του.
Τις εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδας έκλεισε ο εμπνευστής τους Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος, ο οποίος τόνισε πως «ό,τι ζήσαμε τούτες τις μέρες είναι καρπός βαθειάς αγάπης γι΄ αυτόν τον τόπο και την πόλη μας, που είναι μοναδική στον κόσμο ολόκληρο κι έχει πλούτο πολιτιστικό, για τον οποίον οι άνθρωποι διψούν και τον αναζητούν… Αν έχει να δώσει ένα μήνυμα τούτη η Ναυτική Εβδομάδα είναι η ενότητα, που επιδιώξαμε, διακονούμε και χαιρόμαστε… Σας υπόσχομαι ότι θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, καλώντας όλους σε ενότητα, όπως τους καλέσαμε σε αλληλεγγύη και ανταποκρίθηκαν. Θέλουμε να χτυπήσουμε την απελπισία. Θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Οι Έλληνες είμαστε για τα δύσκολα κι έτσι μετριόμαστε…».
Ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγμάτωση της Ναυτικής Εβδομάδας και έκλεισε με πρόσκληση προς όλους για τη νέα συνάντηση στη Ναυτική Εβδομάδα του 2018.