Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ .

ΛΑΡΙΣΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ:  «ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ»
Ημέρα αφιερωμένη στον πάσχοντα συνάνθρωπό μας, η Κυριακή των αγίων Νεομαρτύρων, (25/6/2017) των μαρτυρησάντων μετά την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως, όπου τελέσθηκε πανηγυρική θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο του αλήστου μνήμης μεγάλου Ήρωος Μακεδονομάχου Οπλαρχηγού Γεωργίου Δούκα Νταβέλη, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο, ο οποίος εκήρυξε και τον θείο λόγο στον κατάμεστο από πιστούς χριστιανούς μεγαλώνυμο Ιερό  Ναό του αγίου Αποστόλου Θωμά, στο Μακρυχώρι Λάρισας.
 Εν συνεχεία τελέσθηκαν πανηγυρικά τα εγκαίνια της πρώτης Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Βαρέως Πασχόντων στην Θεσσαλία και συγκεκριμένα στην πατρική οικία της οικογενείας Αθανασίου και Βαΐας Νταβέλη, μιας πραγματικά  πρωτοπόρας δομής και ενός έργου που σίγουρα θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τις ιατρικές υπηρεσίες του Νομού και της ευρύτερης περιοχής και θα ανακουφίσει εν γένει τον ανθρώπινο πόνο, που στις μέρες μας όλο και πιο ισχυρός καθίσταται. Τα εγκαίνια τελέσθηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο, ο οποίος ευχήθηκε τα καλύτερα για το νέο αυτό έργο ανακούφισης και θεραπείας των ασθενών, παρουσία της οικογενείας Νταβέλη, που ήταν και οι εμπνευστές αυτού του μεγάλου έργου, ενώ  συμμετείχαν ακόμη πολλοί εκ των τοπικών  αρχόντων, ασθενείς συνάνθρωποι μας από τον όμιλο animus, όπως και πολλοί Λαρισαίοι αλλά και κάτοικοι του χωριού. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ομίλου κ. Αχιλλέα Νταβέλη η δομή αυτή είναι πολύ σημαντική, είναι ένα βήμα προς τα εμπρός όσον αφορά την σημαντική πρόοδο και θεραπεία του ανθρώπου και ευελπιστεί σύντομα να βιώσουμε και τους πρώτους καρπούς αυτού του μεγάλου και πρωτοποριακού έργου. Κατόπιν έγιναν και τα αποκαλυπτήρια της θαυμασίας προτομής του συνοδοιπόρου του Ήρωος Μακεδονομάχου Παύλου Μελά, αειμνήστου προγόνου της οικογενείας Νταβέλη, Γεωργίου Δούκα Νταβέλη, Ήρωος Μακεδονομάχου και Γενναίου Πατριώτου Οπλαρχηγού, στον προαύλειο χώρο του νέου θεραπευτηρίου, προηγηθείσης   συγκινητικής αφηγήσεως της πολυάθλου ζωής του και  του σπουδαίου έργου του, υπό του εγκρίτου Δημοσιογράφου κ. Σωτηρίου Πολύζου.