Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

Ορέστεια 2017.

Η ακριτική προσφυγούπολη της Ορεστιάδος, την Κυριακή 25 του μηνός Ιουνίου ε.ε., με σειρά εκδηλώσεων, υπό τον τίτλο ΟΡΕΣΤΕΙΑ, γιόρτασε την 94η  επέτειο από της ιδρύσεώς της και τίμησε όλους εκείνους που, με την καθοδήγηση του τότε Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως Πολυκάρπου, πρωτοστάτησαν στην εγκατάσταση 900 προσφυγικών οικογενειών από την Αδριανούπολη και το Καραγάτς, στη νέα τους πατρίδα, την σημερινή Ορεστιάδα, ατενίζοντας την παλαιά, 13 μόλις χιλιόμετρα νοτιότερα από αυτήν.

Παράλληλα η τοπική Εκκλησία, στη μνήμη όλων εκείνων των ξεριζωμένων Ρωμηών της Ανατολικής Θράκης που με τη Συνθήκη της Λωζάνης το 1923 εγκατέλειψαν ακούσια τις πατρογονικές τους εστίες, τίμησε «πάντας τους εν Αδριανουπόλει ασκήσει και αθλήσει διαλάμψαντες αγίους».
Προσκεκλημένοι του οικείου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού στις λατρευτικές εκδηλώσεις φέτος ήταν· ο ελληνομαθής Μητροπολίτης Ρούσε κ. Ναούμ και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βελίκης κ. Σιώνιος, Ηγούμενος της Σταυροπηγιακής Μονής Τρογιάν, αμφότεροι Ιεράρχες της αδελφής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Βουλγαρίας.
Μετά το Αρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδος, παρουσία των αρχών, τελέσθηκε Δοξολογία και Μνημόσυνο υπέρ μακαρίας αναπαύσεως των ιδρυτών της πόλεως. Στη συνέχεια ο οικείος Μητροπολίτης τέλεσε Τρισάγιο στον παρακείμενο του Ναού αδριάντα του τελευταίου Μητροπολίτη της Αδριανούπολης και πρώτου της Νέας Ορεστιάδος κυρού Πολυκάρπου Βαρβάκη.
Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Δήμαρχος Ορεστιάδος Βασίλειος Μαυρίδης, ο Διοικητής της 3ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Ανδρέας Φλωράτος, η Πρόξενος της Ελλάδος στην Αδριανούπολη Εύη Χαριτίδου, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.