Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΠΗΓΙΑΚΗΣ ΜΟΝΗΣ ΑΡΚΑΔΙΟΥ




Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017, ώρα 19:00
Ιερά Μονή Αρκαδίου
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

α) Οκτώ πίνακες ζωγραφικής της ζωγράφου Πόπης Παυλάκη, πέντε από τους οποίους παραχώρησαν στην Ιερά Μονή Αρκαδίου ο Δήμος Ρεθύμνης και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, μετά από σχετική πρόταση της θυγατέρας της ζωγράφου, κ. Ειρήνης Ιωαννίδου-Soetaert, η οποία θα μας δώσει την χαρά και την τιμή της παρουσίας της στα Εγκαίνια της Πινακοθήκης.
β) Ο πίνακας του ζωγράφου Νικολάου Φερεκείδη, για τον οποίο γίνεται αναφορά στο βιβλίο του αοιδίμου Μητροπολίτου Κρήτης Τιμοθέου Βενέρη «Το Αρκάδι δια των αιώνων». Το έργο αυτό, μετά από σχετική έρευνα, ανευρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και αποκτήθηκε από την Ιερά Μονή Αρκαδίου.
γ) Τρία έργα που υπήρχαν στη Μονή και έχουν θεματική από αυτήν (των Ράτα, Κιρμιλάκη και Κυριακού).
δ) Δύο έργα του κ. Λεωνίδα Καούνη, τα οποία δώρισε στην Μονή.
ε) Μία σύνθεση του Ηρακλειώτη εικαστικού Ιωάννη Μαράβα, εμπνευσμένη από τον πίνακα ζωγραφικής για το Αρκάδι του Θεόδωρου Βρυζάκη, με αφορμή την Εκατονπεντηκονταετηρίδα του Αρκαδικού Ολοκαυτώματος.
Στον ίδιο χώρο εκτίθεται και η ξυλόγλυπτη κορνίζα, στην οποία φυλασσόταν επί σειρά δεκαετιών το Ιστορικό Λάβαρο του Αρκαδίου στο παλαιό Μουσείο της Μονής, έργο του εργοστασίου Μουνδριανάκη με την φροντίδα του τότε Επισκόπου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Τιμοθέου Βενέρη.
Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας όσους μας βοήθησαν στη δημιουργία αυτού του χώρου, που έρχεται να προστεθεί στους λοιπούς χώρους της Μονής, οι οποίοι δίδουν, ο καθένας ξεχωριστά και μοναδικά, τη μαρτυρία της παρουσίας της στο χρόνο και στον τόπο.
Στόχος της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και της Ιεράς Μονής Αρκαδίου είναι ο συνεχής εμπλουτισμός της Πινακοθήκης με έργα καλλιτεχνών, εμπνευσμένων από το μεγαλείο της Αρκαδικής Εθελοθυσίας του 1866, την Εκατονπεντηκονταετηρίδα της οποίας τιμήσαμε με σειρά εκδηλώσεων κατά το παρελθόν έτος, αλλά και από την εν γένει πολυσήμαντη, και πρωτίστως πνευματική, διαδρομή της Ιεράς Μονής Αρκαδίου στους πολλούς αιώνες της ιστορίας της.
Με πολλή χαρά, λοιπόν, σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τα επίσημα Εγκαίνια της Πινακοθήκης, τα οποία θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 5η Ιουλίου και ώρα 19:00 στο Αρκάδι μας.
Σας ασπάζομαι με εγκάρδιες ευχές και πολλή αγάπη
Ο Μητροπολίτης
† Ο Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος

¯¯¯

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ
¯ Χαιρετισμός του κ. Γεωργίου Μαρινάκη, Δημάρχου Ρεθύμνης.
¯ Χαιρετισμός της κ. Μαρίας Μαραγκού, Διευθύντριας του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης.
¯ Χαιρετισμός της κ. Ειρήνης Ιωαννίδου-Soetaert.
¯ Παρουσίαση των έργων της Πινακοθήκης της Ιεράς Μονής Αρκαδίου από τον κ. Εμμανουήλ Γοργοράπτη, θεολόγο και Γραμματέα του Οργανισμού Διοικήσεως Μοναστηριακής Περιουσίας Νομού Ρεθύμνης.
Συντονίζει ο κ. Μάνος Παντελιδάκης, Γραμματέας της Ιεράς Μονής Αρκαδίου.
Την εκδήλωση επενδύει μουσικά το Κουϊντέτο Χάλκινων Πνευστών Οργάνων «Ρίθυ Brass» της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνης με το εξής μουσικό πρόγραμμα, του οποίου την επιμέλεια είχε ο κ. Αντώνιος Μαυράκης:
·         Ricercare Quinto Tono, G.P. Palestrina - Διασκευή:  Αντώνιος Μαυράκης.
·         Trumpet Voluntary, J. Clarke - Διασκευή: W. Barnes.
·         Water Music, G.f. Handel’s - Διασκευή: Αντώνιος Μαυράκης.
·         Rondeau, J. Mouret - Διασκευή: W. Barnes.
·         Farandole, G. Bizet - Διασκευή: W. Barnes.
·         Toreador Song, G. Bizet - Διασκευή: W. Barnes.
Μέλη του Κουϊντέτου «Ρίθυ Brass»: Τρομπέτα: Αντώνιος Μαυράκης – Αντιγόνη Αραμπατζόγλου, Ευφώνιο: Αντώνιος Ντακάκης, Τρομπόνι: Αλέξανδρος Σκέμπι, Τούμπα: Παντελής Συκάκης, Κρουστά: Αντώνιος Ζαχαράκης.
Από την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.