Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν.Αγίων Πάντων Ξηροκρήνης Θεσσαλονίκης.

Δελτίο τύπου
Στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων στην Ξηροκρήνη ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, αφορμώμενος από τον Ευαγγελικό στίχο «λύχνος τοῦ σώματός ἐστιν ὁ ὀφθαλμός. ἐάν οὖν ᾖ ὁ ὀφθαλμός σου ἁπλοῦς, ὅλον τό σῶμά σου φωτεινόν ἔσται», επεσήμανε εύστοχα ότι  η θέαση και συνακόλουθα η στάση απέναντι σε πρόσωπα και γεγονότα εξαρτάται από τη φωτεινότητα και την καθαρότητα των εσωτερικών μας οφθαλμών.
Από τους λογισμούς εξαρτάται η οξυδέρκεια και η απλότητα της όρασης. Οι  λογισμοί ρυθμίζουν, λανθανόντως, τη σχέση μας με το Θεό και τους αδελφούς μας. Απαιτείται ισόβιος πνευματικός αγώνας και νήψη για την κάθαρση των λογισμών.
Εκ του Γραφείου Τύπου.