Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Λαμπρή υποδοχή του λειψάνου της Αγ. Αικατερίνης στον Ι. Ναό Πέτρου και Παύλου στη Ν. Ιωνία Βόλπυ.

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και λαμπρότητα, πλήθος  πιστων όλων των ηλικιών υποδέχθηκαν το απόγευμα της Τρίτης 27 Ιουνίου στον Ι. Ναό Αγ. Απόστόλων Πέτρου και Παύλου στη Ν. Ιωνία Βόλου το Ιερό λείψανο της Αγ. Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης από την ομώνυμη Ι. Μονή του Όρους Σινά, στο πλαίσιο των λατρευτικών εκδηλώσεων «Παύλεια 2017″.

Στην τιμητική του προσφώνηση ο Πρωτοσύγκελος της ΙΜΔ Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης προς τον Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθώ κ. Δαμιανό εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του Επισκόπου και της τοπικής Εκκλησίας,  αναγνωρίζοντας όπως τόνισε τους κόπους του, καθώς «φυλάγει Θερμοπύλες» σ’ έναν ευαίσθητο χώρο, που συνυπάρχει μουσουλμανισμός και χριστιανισμός, με αποτέλεσμα να ανθίσει μία πνευματική όαση στην περιοχή.
Δεν παρέλειψε δε να παρουσιάσει στον κ. Δαμιανό την προσφυγική συνοικία του Βόλου, τη Νέα Ιωνία.
Τέλος,  ευχήθηκε έτη πολλά στον Αρχιεπίσκοπο, ο Θεός να τον κρατά σώο και αβλαβή ώστε να συνεχίσει το πολύτιμο έργο που επιτελεί στο θεοβάδιστο Ορος Σινά.
Στην αντιφώνησή του ο Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθώ κ. Δαμιανός  για την θερμή υποδοχή και απευθυνόμενος στους πιστούς που είχαν κατακλύσει τον Ι. Ναό τους κάλεσε με ταπεινότητα και απλότητα να προχωρούν στις δεήσεις και τις παρακλήσεις τους προς τους Αγίους που μας συνδέουν με τον Θεό και την Αγ. Τριάδα.
Εξέφρασε την ευαρέσκεια του για την παραμονή του στην ΙΜΔ, αναφερόμενος και στην πολύχρονη γνωριμία του με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο.
Προσκάλεσε ακόμη τους πιστούς να επισκεφθούν την Ι. Μονή της Αγ. Αικατερίνης στο Ορος Σινά αφού, όπως υπογράμμισε, είναι απόλυτη ασφαλής της η προσέλευσή τους στον χώρο, καθώς τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι Πατέρες εκεί, δεν είναι –τα περισσότερα- ασφαλείας.
Το λείψανο της Αγ. Αικατερίνης θα παραμείνει στον Ι. Ναό των Αγ. Αποστόλων Πέτρου και Παύλου μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής 30 Ιουνίου.