Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Ιερά Πανήγυρις του Άξιον Εστί εις τον πάνσεπτο Ιερό ναό του Πρωτάτου - Άγιου Όρους.

Μέσα σε κλίμα ιεράς κατανύξεως και σύμφωνα με το Αγιορείτικο Τυπικό, εορτάσθη εις τον πάνσεπτο Ιερό Ναό του Πρωτάτου, η εορτή της Συνάξεως της πανσεβασμίου Εικόνας της Παναγίας του Άξιον Εστί,
κατά το διήμερο της 23ης και 24ης Ιουνίου ε.έ (10-11 Ιουνίου με το παλαιό ημερολόγιο).
Της Ιεράς Πανηγύρεως και της ολονυκτίου Αγρυπνίας προέστη, κατόπιν προσκλήσεως της Ιεράς Επιστασίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, ενώ παρέστησαν αντιπρόσωποι των Ιερών Μονών, πολλοί Καρεώτες Πατέρες και εκ των πέριξ σκηνωμάτων, καθώς και πλήθος ευλαβών προσκυνητών.
Κατά την διάρκεια της παρουσίας του στην «Αθωνική πρωτεύουσα», ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον νέο Πρωτεπιστάτη Γέροντα Γερβάσιο Ιβηρίτη και τα μέλη της Ιεράς Επιστασίας, τα οποία αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση να προστεί των λατρευτικών εκδηλώσεων προς τιμήν της Παναγίας του Άξιον Εστί, τους ευχήθηκε μεταξύ των άλλων και τα δέοντα ενόψει του πολυεύθυνου έργου που ανέλαβαν, ενώ παράλληλα μετέβη και εις την Ιερά Μονή των Ιβήρων όπου και προσκύνησε την Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της Πορταϊτίσσης.