Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Αρχιεπίσκοπος: Λύση στο πρόβλημα των ναρκωτικών η αγάπη και το ενδιαφέρον.


Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Στις δράσεις και τις συνεργασίες της Αρχιεπισκοπής για την καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά τον χαιρετισμό του στο συνέδριο με τίτλο «Η συμβολή της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης στην πρόληψη χρήσης ναρκωτικών» τονίζοντας πως «Αν δεν υπάρχει αγάπη και ενδιαφέρον θα αργήσει να έρθει το αποτέλεσμα».


Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, ενώ παρέστησαν, επίσης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Οικογένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, Εκπρόσωποι κομμάτων, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και αρμόδιων οργανισμών. Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στον χαιρετισμό του υπογράμμισε πως «μία από τις πιο σοβαρές αιτίες που οδηγούν τον άνθρωπο στα ναρκωτικά είναι η μοναξιά και η «δίδυμη αδερφή της», η μελαγχολία». Έκανε λόγο για θωράκιση της Κοινωνικής Συνοχής και ενίσχυση της αλληλεγγύης, ενώ μιλώντας για την παγκόσμια οικονομική και κοινωνική κρίση τόνισε πως η Ελληνική κοινωνία ανέδειξε μία πολύ μεγάλη αρετή και η κρίση δεν κατάφερε ρήξη του κοινωνικού ιστού. Αυτό οφείλεται σε θεσμούς που δεν έχουν να κάνουν με το κράτος, όπως η οικογένεια και η Εκκλησία που στέκεται δίπλα στον άνθρωπο.

Αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος στον χαιρετισμό του τόνισε πως καλούμαστε να σκεφτόμαστε και να μας απασχολεί καθημερινά το θέμα των ναρκωτικών και αναφέρθηκε στις δράσεις της Αρχιεπισκοπής και στην συνεργασία της με τους αρμόδιους φορείς για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του προβλήματος.

«Εάν δεν υπάρχει αγάπη και ενδιαφέρον θα αργήσει να έρθει το αποτέλεσμα» επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος και σημείωσε πως λυπάται όταν ακούει πως το θέμα των ναρκωτικών είναι σε αναμείξεις με διαπλοκές και περισσότερο «όταν ακούω από στόματα υπευθύνων ότι καλό θα είναι στην γλάστρα του σπιτιού μας να έχουμε φυτεμένες ουσίες για προσωπική χρήση. Όλα αυτά πρέπει να τα δούμε με προσοχή και κυρίως αυτοί που έχουν την ευθύνη της πορείας των ανθρώπων στην κοινωνία και ιδιαίτερα των άκακων παιδιών» τόνισε χαρακτηριστικά.