Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη Μεσοποταμία (ΦΩΤΟ) Ο εορτασμός των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη Μεσοποταμία (ΦΩΤΟ).



Στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Μεσοποταμίας λειτούργησε σήμερα, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ.
Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως, Κληρικοί της τοπικής Εκκλησίας και πλήθος πιστών χριστιανών.
Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στον Απόστολο Παύλο, στον Απόστολο της Ελλάδος, της Μακεδονίας, της Αθήνας, της Κορίνθου και όλων των περιοχών που πέρασε και γνώρισε τον Χριστό.

Ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ χρησιμοποίησε κάποια παραδείγματα από τον Απόστολο των Εθνών, τα οποία και σήμερα και πάντοτε είναι επίκαιρα.
Το πρώτο είναι ο λόγος που είπε ο Απόστολος Παύλος στον δεσμοφύλακα των φυλακών των Φιλίππων όταν τον ρώτησε τι πρέπει να κάνω για σωθώ. Κι εκείνος του απάντησε, «Πίστεψε στον Κύριο Ιησού Χριστό και θα σωθείς εσύ και οι οικείοι σου». Ένα μήνυμα το οποίο θα μας απηύθυνε και σήμερα ο Απόστολος Παύλος, γιατί ζούμε μέσα στο σκοτάδι κι έχουμε απεμπολήσει τις αξίες της παραδόσεως της πίστεώς μας. Και το κλειδί για να απαλλαγούμε από την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει σήμερα είναι η πίστη στο πρόσωπο του Χριστού. Δεν υπάρχει άλλος σωτήρας, παρά μόνο ο Ιησούς Χριστός.
Το δεύτερο παράδειγμα που αντλούμε από Απόστολο Παύλο είναι αυτό της υπομονής. Χρειαζόμαστε την υπομονή για διέλθουμε τον δρόμο της παρούσας ζωής, «δι’ υπομονής τρέχωμεν τον προκείμενον ημίν αγώνα, αφορώντες εις τον της πίστεως αρχηγόν και τελειωτήν Ιησούν». Συνδέει, δηλαδή , την υπομονή με το πρόσωπο του Χριστού. Έχουμε ανάγκη από την υπομονή για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα και αυτή η υπομονή θα μας γεννήσει την ελπίδα, που βρίσκεται μόνο στον Χριστό.
Ένα ακόμα παράδειγμα για τη ζωή μας, που γνωρίζουμε από τον Απόστολο είναι αυτό της προσευχής. «Αδιαλείπτως προσεύχεσθε..» προτρέπει ο Απόστολος στην προς Θεσσαλονικείς επιστολής του. Δεν θα καταφέρουμε τίποτα απολύτως με τις δικές μας δυνάμεις, αλλά μόνο με την προσευχή.
Και ένα τελευταίο παράδειγμα, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος, που παίρνουμε από τον Απόστολο Παύλο, είναι αυτό που προτρέπει τον μαθητή του Τιμόθεο. Να ζούμε δηλαδή με ευσέβεια. Να τηρούμε τον λόγο του Κυρίου μας και να βιώνουμε το θέλημά Του. Η αναπνοή μας να είναι η Εκκλησία και η ζωή μας να είναι η ζωή της Εκκλησίας. Έτσι έζησαν οι Άγιοι, έτσι έζησαν οι πρόγονοί μας και πέρασαν από πελώρια κύματα χωρίς να καταποντιστούν. Αυτοί που ζουν εν Χριστώ μεγαλουργούν, ενώ αυτοί που ζουν μακριά από τον Χριστό και την Εκκλησία Του θα εξαφανιστούν.