Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Θησαυρός μας η ορθοδοξία» – Μεγάλη Πανήγυρις των Αγίων Αποστόλων στην Αγριά.

Την ολοκλήρωση του βρεφονηπιακού σταθμού της Μητρόπολης το φθινόπωρο, αλλά και την διευθέτηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Ι. Ναού των Αγίων Αποστόλων Αγριάς ανακοίνωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, στο περιθώριο της ομιλίας του το απόγευμα της Πέμπτης 29/6, κατά τη διάρκεια της Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού της Σύναξης των Αγίων Αποστόλων.

Όπως υπογράμμισε, «σε πείσμα κάποιων, του χρόνου το έργο θα λειτουργεί και μέρος των εγκαταστάσεων θα παραχωρηθεί και για την λειτουργία του Πνευματικό Κέντρου του Ι. Ναού. Ήδη έχει καταβληθεί το ποσό των 20.000 ευρώ για την απόκτηση μέρους του οικοπέδου του Ναού, που ανήκει πλέον ολοκληρωτικά στην Εκκλησία, ενώ έχουν δοθεί και οι σχετικές υποσχέσεις από τον Δήμο Βόλου για την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου».
Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες των ημερών, πλήθος πιστών συνέρευσε στο Ναό των Αγίων Αποστόλων, για να συμμετάσχει στην πανήγυρη, τους οποίους κάλεσε ο Σεβασμιώτατος να γίνουν διάδοχοι των Αποστόλων, με όπλο την ενότητα, συμπάσχοντας με τον πάσχοντα.
«Έχουμε ως θησαυρό την ορθοδοξία και πρέπει να την μεταλαμπαδεύσουμε σ’ αυτούς που την διψούν», τόνισε ο κ. Ιγνάτιος. «Οι Απόστολοι κήρυξαν Αυτόν που ήρθε και μίλησαν ανθρώπινα, έχοντας ως στόχο την καρδιά των ανθρώπων. Δεν ήρθαν να επιβάλλουν τον Θεό-τιμωρό, αλλά έγιναν Απόστολοι της χάριτος και χάρις σημαίνει γαλήνη, προσφορά και θυσία. Έδωσαν αξία στον άνθρωπο και, πηγαίνοντας στα πέρατα του κόσμου, μίλησαν στην καρδιά τους, στην γλώσσα τους… Οι άνθρωποι κουράστηκαν από λόγια, νόμους και κανόνες. Αυτό που θέλουν είναι πίστη, εμπιστοσύνη, στοργή, αγάπη και λόγια να μιλήσουν στην γλώσσα τους και την καρδιά τους. Αυτό θα έκανε, άλλωστε, στις μέρες μας ο Χριστός, αυτό θα έκανε ο Απόστολος Παύλος».
Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους πρόσφυγες και στην προσφορά της Εκκλησίας, λέγοντας ότι «οι ίδιοι ήρθαν τρομοκρατημένοι ότι θα τους «κατακρεουργήσουν» οι χριστιανοί, είδαν στην πορεία, ωστόσο, ότι η προσφορά αγάπης γινόταν ακριβώς από την χριστιανική κοινωνία».
Όπως υπογράμμισε, η Ι.Μ.Δ. έχει ήδη βαπτίσει ορθοδόξους που φιλοξενούνται σε ιδιαίτερα καταλύματα κι αυτό ακριβώς επιτάσσει το αποστολικό διακόνημα. καλώντας τους πιστούς να ακολουθήσουν το παράδειγμα και να γίνουν διάδοχοι Αποστόλων.
Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας πέριξ του Ι. Ναού και η αρτοκλασία, ενώ ανήμερα της εορτής την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως, Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο.
ΦΩΤΟ: