Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

«ΙΑ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2017»ΛΑΜΠΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΜΕ ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.


Οι εορταστικές Εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Αποστόλου Παύλου, του και Πολιούχου της πόλεως Κορίνθου, συνεχίστηκαν με λαμπρότητα και κατά την Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία στον ομώνυμο Καθεδρικό Ι. Ναό της πόλεως.

114 6051
Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί, 29 Ιουνίου 2017, ανήμερα της μνήμης των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στην Ι. Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, ενώ της Πολυαρχιερατικής Θ. Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, συνιερουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Γουϊνέας κ. Γεωργίου, εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Σύρου κ. Δωροθέου, Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Άρτης κ. Καλλινίκου, Ιλίου κ. Αθηναγόρου, Γρεβενών κ. Δαυίδ, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θεουπόλεως κ. Παντελεήμονος, ως και του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου. Στην Θ. Λειτουργία συμμετείχαν πλήθος ιερέων, προσκεκλημένοι και εντόπιο, με πρώτο τον Γέροντα και Καθηγούμενο της Ι. Μεγίστης Πατριαρχικής Μονής Βατοπαιδίου Αγ. Όρους, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Εφραίμ.
Προς τους παρισταμένους πιστούς, που κυριολεκτικά κατέκλυσαν τον Ι. Ναό και τους πέριξ αυτού χώρους, παρά τον αφόρητο καύσωνα, ομίλησε με θεολογική πληρότητα, χάρη και απλότητα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος αρχικώς αναφέρθηκε σε μια προσωπική του εμπειρία με κάποιον ξένο προσκυνητή, ο οποίος επιθυμούσε διακαώς να προσκυνήσει την Κόρινθο εξ αιτίας της επιρροής, που είχε υποστεί από τις περίφημες Προς Κορινθίους Επιστολές του Αποστόλου μας. Επεσήμανε ότι πρέπει να είμαστε πολύ υπερήφανοι όλοι οι Έλληνες γι’ αυτές τις Επιστολές, πόσο μάλλον οι Κορίνθιοι. Εν συνεχεία, ο άγιος Δημητριάδος αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά του Αποστόλου μας, που τον έκαναν μοναδικό, όπως την οξεία αντίληψή του επί της Χριστιανικής Διδασκαλίας ή την μοναδική προσαρμοστικότητά του στα ήθη, τα έθιμα και την «γλώσσα» των τόπων από τους οποίους πέρασε. Κατέληξε δε, με την αναγκαιότητα, σήμερα περισσότερο από ποτέ, να ξανά ανακαλύψουμε την Παύλεια Διδασκαλία και να την κάνουμε τρόπο ζωής.
Λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος ανακήρυξε ως Μεγίστους Ευεργέτες της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη, Καθηγούμενο της Ι. Μεγίστης Πατριαρχικής Μονής Βατοπαιδίου Αγ. Όρους, κ. Εφραίμ και τον επιχειρηματία κ. Αθανάσιο (Σούλη) Κωνσταντόπουλο και τους επέδωσε τιμητικώς το Παράσημο του Αποστόλου Παύλου, της Αποστολικής Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου αναγνωρίζοντας την βοήθεια και την αγάπη με την οποία περιέθαλψαν την Ι. Μητρόπολη Κορίνθου και τον ίδιο προσωπικά. Στην σύντομη αντιφώνησή του ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας τόνισε ότι όλα όσα κάναμε αυτές τις ημέρες, Ακολουθίες, νηστεία, προσκυνήματα, προσευχές, εκδηλώσεις, είναι αφιερωμένα και αποκλειστικά επικεντρωμένα στον Απόστολό μας. Αισθάνθηκε την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους ανεξαιρέτως τους Κορινθίους για την πολύ όμορφη συμμετοχή τους στα Παύλεια γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο ούτε από τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. κ. Προκόπιο Παυλόπουλο, ούτε από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο τον β΄.