Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Η Εκκλησία της Ελλάδος τιμά τον Απόστολο Παύλο.

29.6.2017

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Με λαμπρότητα εορτάζει και εφέτος η Ιερά Σύνοδος την Ιερή μνήμη του μεγάλου Αποστόλου των Εθνών Παύλου, ιδρυτή της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Παύλου οδού Ψαρών, ενώ συλλειτούργησαν οι Συνοδικοί Μητροπολίτες Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος και ο Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Κατά την Θεία Λειτουργία μίλησε ο Συνοδικός Μητροπολίτης Καισαριανής Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως «η Εκκλησία της Ελλάδος αποτίει σήμερα την οφειλομένη τιμή και ευγνωμοσύνη των πιστών Ελλήνων στο μεγάλο Διδάσκαλό τους, τον αναμορφωτή της ζωής τους που τους ανέσυρε από τον βυθό της αγνοίας και τους εξήγαγε στο φως της πίστεως στον αληθινό και ζωντανό Θεό, στον πνευματικό Πατέρα τους και ιδρυτή της καθ’ Ελλάδα Εκκλησίας μας. Στις πόλεις που επισκέφθηκε κατά τις ιεραποστολικές περιοδείες του ίδρυσε τις πρώτες όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, Χριστιανικές κοινότητες και Εκκλησίες. Φίλιπποι Θεσσαλονίκη, Βέροια, Αθήνα, Νικόπολις, Κόρινθος σεμνύνονται και καυχώνται για το βαρύ χαρακτηρισμό των Εκκλησιών τους να ονομάζονται Αποστολικές». Μίλησε, επίσης, για τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της προσωπικότητας του Αποστόλου Παύλου υπογραμμίζοντας πως «αυτά τα γνωρίσματα μπορούμε να τα κατατάξουμε σε δύο ομάδες α΄. στα επίγεια και εξωτερικά κοσμικά και β΄. στα εσωτερικά πνευματικά». Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Καισαριανής ανέλυσε τα γνωρίσματα του Αποστόλου Παύλου, τα οποία, όπως είπε, τα χρησιμοποιούσε για τη διάδοση του ευαγγελίου του Ιησού Χριστού.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Μητροπολίτης Καισαριανής επεσήμανε: «Η ζωή του ολόκληρη συμπυκνούται καί συνοψίζεται μέ τόν λόγο του:
«᾿Εμοὶ γὰρ τὸ ζῆν Χριστὸς καὶ τὸ ἀποθανεῖν κέρδος» (Πρός Φιλιππησίους α΄, 21).

Ομοίως εορτάζουν και οι κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, και κυρίως εκείνες εκ της περιοχής των οποίων διέβη και κήρυξε ο Απόστολος Παύλος, ο Ιδρυτής της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το απόγευμα στον Ιερό Βράχο του Αρείου πάγου σε ανάμνηση του κηρύγματος του Αποστόλου Παύλου, θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, με την συμμετοχή Συνοδικών Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος, ετέρων Ιεραρχών και λοιπών κληρικών και μοναχών και του πιστού λαού. Κατά τον Εσπερινό θα μιλήσει ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου, Διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του Αρχιεπισκόπου.