Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις τον Ι.Ν. Αγ. Ράφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης - Λαγυνών.


Εις τον Ιερό Ναό των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Λαγυνών, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, την 18η Ιουνίου 2017, ημέρα Κυριακή κατά την οποία τιμούνται και εορτάζονται από την Αγία μας Εκκλησία, η Σύναξις των εν της νήσου Λέσβου 23 Αγίων και Μαρτύρων καθώς επίσης και η μνήμη πάντων των εν Αγίῳ Όρει διαλαμψάντων Πατέρων.

 Στην ομιλία του προς το παριστάμενο εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε εκτενώς στην Ευαγγελική Περικοπή την οποία και συνέδεσε με τις σημερινές εορτές υπογραμμίζοντας μεταξύ των άλλων ότι όλοι αυτοί οι Άγιοι τους οποίους τιμούμαι σήμερα άκουσαν την φωνή του Κυρίου και Τον ακολούθησαν. Εμείς σήμερα στην ζωή μας και στην καθημερινότητα μας ποιον ακολουθούμε; Τον Χριστό, την Αλήθεια και το Φως ή εμπλεκόμαστε στα δίχτυα των καθημερινών απασχολήσεων και πειρασμών που μας παγιδεύει ο διάβολος, ο οποίος και δεν μας αφήνει να πορευτούμε προς τα πνευματικά μέρη και την κατεύθυνση που μας οδηγεί στην ολοκλήρωση και στην δικαίωση, στο Αγιασμό και την Σωτηρία.
Εν συνεχεία του Κυριακάτικου λόγου του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, επεσήμανε ότι ο Κύριος φανερώνεται σε αυτούς που πραγματικά θέλουν να Τον δουν και να Τον γνωρίζουν. Οι Μαθητές αλλά και οι Άγιοι κατάφεραν και βίωσαν την Θεϊκή παρουσία του Ιησού και την μοναδικότητα αυτή που συνδέει τον Θεό με τον άνθρωπο στην ίδια οντότητα. Ο Κύριος μας καλεί όλους να Τον γνωρίσουμε μέσα από κείμενα, την διδασκαλία και τους Βίους των Αγίων και ταυτόχρονα μας καλεί όλους να Τον ακολουθήσουμε για να γεμίσουμε την ζωή μας με περιεχόμενο χαράς και ειρήνης έχοντας μέσα μας την πληρότητα που χαρίζει η δική Του παρουσία.
Καταλήγοντας σημείωσε ότι όποιος γνωρίσει αληθινά τον Χριστό γίνεται Απόστολος Του και Τον ακολουθεί με την καρδιά του, γιατί ο Ιησούς Χριστός είναι εκείνος που αναπαύει και σώζει, δεν απογοητεύει κανέναν και γεμίζει με την παρουσία Του την ζωή του κάθε ανθρώπου. Όλοι θα πρέπει να ανταποκριθούμε στην κλίση και στην πρόσκληση του Κυρίου, και να διδαχθούμε μέσα από τα φωτεινά παραδείγματα της ζωής των Αγίων ακολουθώντας τα και εφαρμόζοντας τον Λόγο του Ιησού.