Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

Καλά Χριστούγεννα

Καλά Χριστούγεννα
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

Η Εορτή των Αγιορειτών Πατέρων στη Νέα Ιωνία.

Πανηγυρικά και με τη δέουσα λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη πάντων των εν Αγίω Όρει διαλαμψάντων πατέρων στον Ιερό Ναό Αγιορειτών Πατέρων, Μετόχι της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους στη Νέα Ιωνία.
Το Σάββατο 17 Ιουνίου 2017 τελέσθηκε o Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, με τη συμμετοχή του Πανοσ. Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους Γέροντος Αλεξίου, Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, Πατέρων από την Αδελφότητα της Μονής, ενώ το παρών έδωσαν εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, τοπικοί άρχοντες καθώς και πλήθος πιστών.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στον αγιολογικό πλούτο του Αγίου Όρους και στα πρόσωπα εκείνα, τα οποία, με ορμητήριο το ιερό θυσιαστήριο, άφησαν, ανεξίτηλη στο χρόνο, σπουδαία πνευματική παρακαταθήκη και μαρτυρία σε ολόκληρο τον κόσμο, διδάσκοντάς σε όλους μας το ύφος της ταπεινοφροσύνης και της πραότητάς τους.
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Κυριακή 18 Ιουνίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στον Όρθρο και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος υπό του Πανοσ. Καθηγουμένου της Μονής Ξενοφώντος Γέροντος Αλεξίου καθώς και πολλών Κληρικών.
Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τις θερμότατες ευχαριστίες του τόσο προς τον Γέροντα Αλέξιο για την ευγενή πρόσκληση να προστεί των εορταστικών εκδηλώσεων, όσο και προς όλους τους παρισταμένους ιερείς, άρχοντες και τον πιστό λαό του Θεού, ευχόμενος οι αρετές των Αγίων Πατέρων του Αγίου Όρους να αποτελέσουν φωτεινό παράδειγμα μίμησης προς όλους.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Φωτογραφίες: Πέτρος Αμπατζόγλου.