Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή, 9 Απριλίου 2017

Ο Εσπερινός της Κυριακής των Βαϊων στην Κέρκυρα.

 
IMG_3964.JPG
  Τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου 8 Απριλίου 2017 στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, ο Εσπερινός της Κυριακής των Βαϊων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι ο Κυριός μας εισοδεύει στην αγία πόλη Ιερουσαλήμ, ταπεινός και πράος τη καρδία, επί πώλου όνου καθήμενος, με τους παίδες των Εβραίων, που ζούσαν τότε κάτω από τα δεσμά της ρωμαϊκής κατοχής, να ζητωκραυγάζουν το “Ωσαννά”, το οποίο σημαίνει “σώσε μας Κύριε”. Οι ίδιοι άνθρωποι μετά από λίγες ημέρες κραύγαζαν  το “Σταυρωθήτω”, κατά του Ιησού Χριστού. Ανέμεναν ένα Μεσσία, που θα τους ελευθέρωνε από την ξενική δουλεία. Όντως ο Κύριός μας ήλθε στον κόσμο ως ελευθερωτής. Ελευθέρωσε το ανθρώπινο γένος στο σύνολό του, από τη μεγαλύτερη σκλαβιά, αυτήν της φθοράς και του θανάτου. Η Εκκλησία Του, εμείς ως νέος Ισραήλ, έχουμε λάβει με το Άγιο βάπτισμα την μεγάλη τιμή της εκ Θεού υιοθεσίας μας. Όμως και εμείς πολλάκις, ως ο παλαιός Ισραήλ, ολιγοπιστούμε, αμφισβητούμε και γιατί όχι προδίδουμε το Χριστό μας, με την εν γένει στάση της ζωής μας. Ο Κύριος πεθαίνει εκουσίως επί του Σταυρού, κηρύττει τη μετάνοια στους κεκοιμημένος και ανασταίνεται θριαμβευτικά, θανάτω θάνατον πατήσας, συνανασταίνοντας τη πεπτωκυία ανθρωπότητα. Τη  ζωή αυτή της αιωνιότητος, προγεύτηκαν από την παρούσα ζωή οι Άγιοι της Πίστεώς μας. Ο Άγιος Σπυρίδων, το υπερφυές θαύμα του οποίου πανηγυρίζει η Κέρκυρα, με την αφθαρσία του ιερού του σκηνώματος, δεικνύει στον καθένα μας, ότι ο άνθρωπος πλάστηκε ώστε να ζει αιωνίως και αγαπητικά με το Δημιουργό του.
Τέλος ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε στους πιστούς να πορεύονται στο δρόμο της μετάνοιας, της ταπείνωσης και πάνω απ’όλα της ανιδιοτελούς αγάπης, ώστε και εκείνοι να γευτούν την αφθαρσία και την αιωνιότητα, δια πρεσβειών του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος.
 
IMG_3934.JPG
                                                                                            
 
IMG_3935.JPG
                                                                                            
 
IMG_3938.JPG
 
IMG_3953.JPG
 
IMG_3954.JPG
 
IMG_3955.JPG
 
IMG_3956.JPG
 
IMG_3957.JPG
 
IMG_3969.JPG
 
IMG_3962.JPG
                                                                                                      
 
IMG_3975.JPG
 
IMG_3976.JPG
 
IMG_3981.JPG