Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή, 9 Απριλίου 2017

Τιμητική Διάκριση για τον Μητροπολίτη μας, από τη Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας.

 
IMG_4019.JPG
  Το βράδυ του Σαββάτου 8 Απριλίου 2017 τιμήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, από την Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Φιλαρμονικής κ. Σπυρίδων Παδοβάς, απένειμε στο Σεβασμιώτατο, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω είναι και επίτιμος θεμελιωτής της Φιλαρμονικής, το μετάλλιο των 150 χρόνων, μετά περγαμηνής του ιδρύματος, τα οποία αποτελούν την ανώτατη τιμητική διάκριση της Φιλαρμονικής, για το πολυετές, κοινωνικό και ποιμαντικό έργο, καθώς και για τον ανθρωπισμό και την ευγένεια των αισθημάτων του κ. Νεκταρίου.
Απο την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος εμφανώς συγκινημένος, δέχθηκε με μεγάλη χαρά την ύψιστη αυτή τιμητική διάκριση, σημειώνοντας ότι η Φ.Ε.Κ. προσφέρει όλα αυτά χρόνια που λειτουργεί- έτος ιδρύσεως 1840- πολιτισμό και διαπλάθει ανθρώπους με ευγενή αισθήματα. Ιδρύθηκε για να συνοδεύει το Ιερό Σκήνωμα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, στις λιτανείες, γι’αυτό το λόγο φέρει και το όνομά του. Είναι Φιλαρμονική παγκόσμιας εμβέλειας, αποτελώντας καύχημα τόσο για την Κέρκυρά μας, όσο και για τη χώρα μας εν συνόλω.  
Επιπλέον ο κ. Νεκτάριος ευχαρίστησε προσωπικά τον πρόεδρο της Δ.Ε. κ. Σπυρίδωνα Παδοβά, αλλά και τον αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής κ. Σπυρίδωνα Προσωπάρη, ο οποίος συμμετέχει ενεργά στη λατρευτική ζωή της τοπικής Εκκλησίας.
Να σημειωθεί τέλος ότι το Μητροπολιτικό Συμβούλιο βράβευσε το Μαϊο του 2016 την Φ.Ε.Κ. με τον Χρυσούν Σταυρό μετά Αστέρος, την ύψιστη τιμητική διάκριση που απονέμει η Ιερά Μητρόπολις, ως ένδειξης της μεγάλης προσφοράς της Φιλαρμονικής, επί 175 χρόνια στην τοπική Εκκλησία και στην Κέρκυρα.
 
IMG_3984.JPG
 
IMG_3985.JPG
                                                                                                 
 
IMG_3993.JPG
 
IMG_3995.JPG
 
IMG_4010.JPG
 
IMG_4012.JPG
 
IMG_4016.JPG
 
IMG_4023.JPG
                                                                                                 
 
IMG_4026.JPG
 
IMG_4027.JPG