Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή, 9 Απριλίου 2017

Εορτή της Εγέρσεως του Λαζάρου στην Ι.Μ. Κερκύρας.

 
IMG_3860.JPG
Τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου 8 Απριλίου 2017 στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου των Γερόντων, όπου βρίσκεται και Ιερό Λέιψανο του Αγίου Λαζάρου, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του προς τους πιστούς επεσήμανε ότι η σημερινή εορτή της Αγίας μας Εκκλησίας αποτελεί την απαρχή όλων αυτών των κοσμοϊστορικών γεγονότων, που συντελέστηκαν, για τη σωτηρία ολάκερου του ανθρωπίνου γένους, ήτοι οι ημέρες τις Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος. Ο Κύριός μας πορεύεται προς το εκούσιον Πάθος Του, ανασταίνοντας στη Βηθανία τον φίλο Του, τον τετραήμερο Λάζαρο, δηλώνοντας έτσι τόσο την επερχόμενη δική Του εκ νεκρών Ανάσταση, όσο και τη κοινή Ανάσταση ημών. Το μήνυμα που αντλούμε από την έγερση  του Λαζάρου, είναι ότι αν είμαστε πραγματικοί φίλοι του Χριστού, αν  κοινωνούμε δηλαδή αγαπητικά με Εκείνον, ακόμα και ο θάνατος δεν μπορεί να μας χωρίσει από τον Κύριο. Ο Ίδιος μας ονομάζει φίλους Του και όχι δούλους Του. Ο Χριστός μας λέγει στην αδελφή του Λαζάρου, τη  Μάρθα, ότι Εκείνος είναι η Ανάσταση και η Ζωή. Ο πιστός βιώνει από την παρούσα κιόλας ζωή την αιωνιότητα και την κοινωνία μετά του Τριαδικού Θεού, μέσω του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας.
Επιπλέον ο Μητροπολίτης Κερκύρας υπογράμμισε ότι η ανάσταση του Λαζάρου δεν έτυχε θετικής ανταπόκρισης από όλους τους παριστάμενους. Μερίδα κάποιων ανθρώπων κακόβουλων ζήτησαν  να θανατωθεί ο Λάζαρος, ώστε οι άνθρωποι να μην πιστέψουν στον Κύριό μας. Τέτοιοι συκοφάντες δυστυχώς είναι πολλοί και στις ημέρες μας και προσπαθούν παντοιοτρόπως να πολεμήσουν τον Ιησού Χριστό και την Εκκλησία Του.
Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος ζήτησε από τους πιστούς να βιώσουν όλες αυτές τις ημέρες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος,εν μετανοία,  εν ταπεινώσει και εν συντριβεί καρδίας.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας το παιδικό τμήμα της Χορωδίας Κέρκυρας, η παιδική χορωδία της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας, καθώς και η χορωδία “Γαλιλαία”, της ενορίας Κυνοπιαστών έψαλλαν τα κάλαντα του Λαζάρου στο Σεβασμιώτατο.
Ο κ. Νεκτάριος εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά και ικανοποίηση, διότι η νέα γενιά της Κέρκυρας, διατηρεί τις παραδόσεις του νησιού.
 
IMG_3814.JPG
                                                                                                              
 
IMG_3819.JPG
                                                                                            
 
IMG_3835.JPG
 
IMG_3853.JPG
 
IMG_3855.JPG
                                                                                     
 
IMG_3854.JPG
                                                                                               
 
IMG_3856.JPG
 
IMG_3864.JPG
 
IMG_3862.JPG
 
IMG_3867.JPG
                                                                                               
 
IMG_3883.JPG
 
IMG_3900.JPG
 
IMG_3916.JPG
 
IMG_3909.JPG