Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός για την Εορτή του Αγίου Ενδόξου Νεομάρτυρος Νικολάου του εκ Μετσόβου στην πόλη των Τρικάλων.

078Σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης και με την παρουσία πλήθους πιστών, η πόλη των Τρικάλων υποδέχθηκε την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019 την Τιμία Κάρα του Αγίου ενδόξου Νεομάρτυρος Νικολάου του εκ Μετσόβου καταγομένου και εν Τρικάλοις Αθλήσαντος.

Επίκεντρο του εορτασμού ο μεγαλώνυμος Ιερός Ναός του Αγίου στην πόλη των Τρικάλων.
Την Τιμία Κάρα του Αγίου που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ Μετεώρων εκόμισε Ιερομόναχος της Μονής και την υποδέχθηκε στα Προπύλαια του Ιερού Ναού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.
Στον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό της εορτής Χοροστάτησε ο ίδιος Μητροπολίτης και συγχοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος και ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, ενώ έψαλλε ο εκλεκτός χορός.
Ακολούθησε μεγαλοπρεπέστατη Ιερά Λιτάνευση της Ιεράς, θαυματουργού και χαριτόβρυτης Αγίας Κάρας και της αγίας εικόνος του Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου σε οδούς της ενορίας, με την συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων, του ιερού κλήρου και παρουσία εκπροσώπων αρχών του τόπου.
Στην εξέδρα, έξωθεν του Ιερού Ναού, τελέσθηκε η Ακολουθία της αρτοκλασίας και εκφωνήθηκε Θείο Κήρυγμα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ ο οποίος αναφέρθηκε στον Νεομάρτυρα Άγιο Νικόλαο.
Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον Αγίους Αρχιερείς για την παρουσία τους, αλλά και όλο τον ευλαβή και πιστό λαό και τις αρχές του τόπου οι οποίοι με την αγάπη τους προς τον Άγιο Νικόλαο, λάμπρυναν και φέτος τον εορτασμό του.