Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Κατόπιν προσκλήσεως της Εφετειακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, το πρωί του Σαββάτου, 18 Μαΐου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, πρόεστη της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας η οποία ετελέσθη εις την Ιερά Γυναικεία Μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πανοράματος, για όλους τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς που υπηρετούν στην περιφέρεια του Εφετείου Θεσσαλονίκης, ενώ προ της Απολύσεως πραγματοποιήθηκε και το Ιερό Μνημόσυνο, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των προσφάτως εν ενεργεία κοιμηθέντων δικαστικών λειτουργών. Η Εφετειακή Επιτροπή, η οποία και αποτελεί τμήμα της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, προβάλλει τα ζητήματα που απασχολούν το Εφετείο Θεσσαλονίκης, και όλα τα Πρωτοδικεία, τις Εισαγγελίες και τα Ειρηνοδικεία της περιφέρειας αυτού (Θεσσαλονίκης, Βέροιας, Σερρών, Κατερίνης, Χαλκιδικής, Εδέσσης, Κιλκίς και Γιαννιτσών), καθώς επίσης επιμελείται και διαφόρων εκδηλώσεων που αφορούν όλους τους Ανώτατους και Ανώτερους Λειτουργούς των τμημάτων αυτών. Στην σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη την Επιτροπή για την πρωτοβουλία τους αυτή, σημειώνοντας μεταξύ άλλων την σημασία του πολυεύθυνου έργου τους, το οποίο τους ευχήθηκε η Χάρις της Παναγίας και το Φώς το Ανέσπερο του Αναστάντος Κυρίου να κατευθύνει τον νου και την πορεία τους, παραινώντας πάντοτε με σύνεση να αποδίδουν τα προσδοκώμενα, ούτως ώστε να υπηρετούν την Δικαιοσύνη, η οποία όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε είναι η ανάπαυση του Θεού στην ζωή των ανθρώπων. Καταλήγοντας, μετέφερε τις πατρικές ευχές του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. κ. Ανθίμου προς το Δικαστικό Σώμα, εκφράζοντας λόγους ευχαριστίας τόσο προς το σεπτό πρόσωπο αυτού, για την ευλογία που του παρείχε ώστε να παραστή στην σημερινή λατρευτική εκδήλωση, όσο και προς την Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πανοράματος, Μελάνη Μοναχή και την Αδελφότητα αυτής για την φιλοξενία που τους παρείχαν. Εν συνεχεία, ακολούθησε Μοναστηριακό κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Μονής, όπου η Πρόεδρος της Εφετειακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης κα. Σοφία Μαντζακίδου, Εφέτης, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά κ. Ιωάννη, για την ευγενική του ανταπόκριση στην πρόσκληση της τελέσεως της Θείας Λειτουργίας και του Μνημοσύνου, επιδίδοντας του στο τέλος εκ μέρους όλων των παρισταμένων Δικαστικών Υπαλλήλων ένα συμβολικό δώρο. Προ της αναχωρήσεως του, ο Σεβασμιώτατος μετέβη εις το Κοιμητήριο της Ιεράς Μονής, όπου και ετέλεσε Τρισάγιο έμπροσθεν του μνήματος της πρ. Καθηγουμένης της Μονής, αείμνηστης Γερόντισσας Φεβρωνίας Μοναχής (†22-05-2008), επ' ευκαιρία της επικείμενης 11ης επετείου της εις Κύριον εκδημίας της.

Κατόπιν προσκλήσεως της Εφετειακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, το πρωί του Σαββάτου, 18 Μαΐου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, πρόεστη της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας η οποία ετελέσθη εις την Ιερά Γυναικεία Μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πανοράματος, για όλους τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς που υπηρετούν στην περιφέρεια του Εφετείου Θεσσαλονίκης, ενώ προ της Απολύσεως πραγματοποιήθηκε και το Ιερό Μνημόσυνο, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των προσφάτως εν ενεργεία κοιμηθέντων δικαστικών λειτουργών. 

Η Εφετειακή Επιτροπή, η οποία και αποτελεί τμήμα της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, προβάλλει τα ζητήματα που απασχολούν το Εφετείο Θεσσαλονίκης, και όλα τα Πρωτοδικεία, τις Εισαγγελίες και τα Ειρηνοδικεία της περιφέρειας αυτού (Θεσσαλονίκης, Βέροιας, Σερρών, Κατερίνης, Χαλκιδικής, Εδέσσης, Κιλκίς και Γιαννιτσών), καθώς επίσης επιμελείται και διαφόρων εκδηλώσεων που αφορούν όλους τους Ανώτατους και Ανώτερους Λειτουργούς των τμημάτων αυτών. 
Στην σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη την Επιτροπή για την πρωτοβουλία τους αυτή, σημειώνοντας μεταξύ άλλων την σημασία του πολυεύθυνου έργου τους, το οποίο τους ευχήθηκε η Χάρις της Παναγίας και το Φώς το Ανέσπερο του Αναστάντος Κυρίου να κατευθύνει τον νου και την πορεία τους, παραινώντας πάντοτε με σύνεση να αποδίδουν τα προσδοκώμενα, ούτως ώστε να υπηρετούν την Δικαιοσύνη, η οποία όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε είναι η ανάπαυση του Θεού στην ζωή των ανθρώπων. 
Καταλήγοντας, μετέφερε τις πατρικές ευχές του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. κ. Ανθίμου προς το Δικαστικό Σώμα, εκφράζοντας λόγους ευχαριστίας τόσο προς το σεπτό πρόσωπο αυτού, για την ευλογία που του παρείχε ώστε να παραστή στην σημερινή λατρευτική εκδήλωση, όσο και προς την Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πανοράματος, Μελάνη Μοναχή και την Αδελφότητα αυτής για την φιλοξενία που τους παρείχαν.
Εν συνεχεία, ακολούθησε Μοναστηριακό κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Μονής, όπου η Πρόεδρος της Εφετειακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης κα. Σοφία Μαντζακίδου, Εφέτης, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά κ. Ιωάννη, για την ευγενική του ανταπόκριση στην πρόσκληση της τελέσεως της Θείας Λειτουργίας και του Μνημοσύνου, επιδίδοντας του στο τέλος εκ μέρους όλων των παρισταμένων Δικαστικών Υπαλλήλων ένα συμβολικό δώρο. 
Προ της αναχωρήσεως του, ο Σεβασμιώτατος μετέβη εις το Κοιμητήριο της Ιεράς Μονής, όπου και ετέλεσε Τρισάγιο έμπροσθεν του μνήματος της πρ. Καθηγουμένης της Μονής, αείμνηστης Γερόντισσας Φεβρωνίας Μοναχής (†22-05-2008), επ' ευκαιρία της επικείμενης 11ης επετείου της εις Κύριον εκδημίας της