Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Θυρανοίξια Ι.Ν. των Παμμεγίστων Ταξιαρχών του Ανδρώου Ησυχαστήριου των Αγ. Αρχαγγέλων.


Το εσπέρας της 1ης Ιουνίου 2017 και μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς ετελέσθησαν τα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών του Ανδρώου Ησυχαστήριου των Αγίων Αρχαγγέλων το οποίο και ευρίσκεται εις την περιοχή του Αγίου Βασιλείου Λαγκαδά.
Της Ακολουθίας του Αγιασμού και εν συνεχεία του Αρχιερατικού Εσπερινού της Αποδόσεως της εορτής της Αναλήψεως, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, συνχοροσταντούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζιχνών και Νευροκοπίου κ.κ. Ιεροθέου, τους οποίους και πλαισίωσαν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Κύριλλος Κεχαγιόγλου, πολλοί Ιερείς και Διάκονοι, ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι της Ακαδημαϊκής Κοινότητος του Α.Π.Θ. καθώς επίσης και πλήθος κόσμου και φίλοι του Ιερού Ησυχαστηρίου.
Στην σύντομη προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, εξέφρασε την χαρά και την συγκίνηση του για την σημερινή σπουδαία ημέρα για την Μητρόπολη Λαγκαδά, ενώ παράλληλα συνεχάρη τον Καθηγούμενο και κτήτορα του Ιερού Ησυχαστηρίου των Αγίων Αρχαγγέλων, Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιωσήφ Αλεξάνδρου και τον Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Νικόδημο Σκρέττα, αδελφό της Μονής, που με τόσο κόπο και αγάπη ανήγειραν μία «πνευματική κυψέλη» και ένα ακόμα «εργαστήριο αγιότητος», τόσο για τους «βουλομένους Μονάς ενταύθα», όσο και για τους «παρεπιδημούντες και τους αναζητούντες την πνευματική ανάπαυση και την ψυχική ωφέλεια».