Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Λαμπρός εορτασμός της Πεντηκοστής στην Ι.Μ. Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων.

34920368952_75a517381e_b

 
Με κάθε λαμπρότητα εορτάσθηκε η Δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής στην ιστορική Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή της Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, στο Ακρωτήρι Χανίων.
Στον Αρχιερατικό Εσπερινό που τελέσθηκε χοροστατούντος στου Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού,  έλαβαν μέρος ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως μας, αντιπροσωπείες όλων των Ιερών Μονών της Μητροπόλεως μας, μετά του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου Παν. Αρχιμ. Ειρηναίου Βερυκάκη, της Γεροντίσσης της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής Θεοξένης και της Γεροντίσσης της Ιεράς Μονής Κορακιών Θεοφόρας,  καθώς  πλήθος πιστών, τιμώντες και εορτάζοντες την μεγάλη και τελευταία δεσποτική εορτή, που κατακλείει τον μεγάλο εορτολογικό κύκλο του Τριωδιου.

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις χορηγίες του Παναγίου Πνεύματος, και στην Ενότητα της Εκκλησίας. Μία Ενότητα που ξεκίνησε από την ταπείνωση και την αγάπη των μαθητών των Χριστού και συνεχίζεται μέσα στους αιώνες.


Ανήμερα της  εορτής  τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, συλλειτουργούντων πλειάδος  ιερέων και συμπροσευχούμενων εκατοντάδων ευσεβών προσκυνητών.
Στο μεστό κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε και ανέλυσε τις ευχές που διαβάζονται στον Εσπερινό της Γονυκλισίας.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε πανηγυρικά  ο Εσπερινός της Γονυκλισίας και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η λιτάνευσις της Θείας Εικόνος και των Αγίων Λειψάνων της Μονής.
Ακολούθησε αβραμιαία φιλοξενία προς όλους τους προσκυνητές την οποία επιμελήθηκαν οι φιλόξενοι πατέρες της Ιεράς Μονής με επικεφαλής τον αδελφό της Μονής και Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως μας Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη.