Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Ι΄ Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Την Ι΄ και τελευταία για το τρέχον εκκλησιαστικό έτος Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, συνεκάλεσε το πρωί της Τρίτης 20 Ιουνίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, εις την κεντρική αίθουσα «Πατριάρχης Βαρθολομαίος», της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος».

Στο πρώτο μέρος της ομιλίας του προς τους Ιερείς ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε σε θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας κάνοντας αναφορά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Πατρίδα μας και ο κόσμος γενικότερα, κάνοντας αναφορά για ακόμη μία φορά στα φαινόμενα της μεταναστεύσεως των νέων από την πατρίδα μας και των αμβλώσεων λόγω των οικονομικών πολλές φορές θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες, καθώς επίσης και στο θέμα του μαθήματος των Θρησκευτικών στα σχολεία, ενώ υπογράμμισε μεταξύ των άλλων ότι ως κληρικοί έχουμε μεγάλη υποχρέωση να προστατεύουμε συνεχώς το ποίμνιο, να έχουμε μία συνεχή σταθερότητα και να αποτελούμε τα θετικά παραδείγματα προς όλους, θ πρέπει να καλλιεργούμε την επικοινωνία με τους ανθρώπους και τέλος να πλησιάζουμε συνεχώς τους νέους δίδοντάς τους, ευκαιρίες να γνωρίσουν τον Χριστό και την Εκκλησία.
Στο δεύτερο μέρος της ομιλίας του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης, ενημέρωσε τους Κληρικούς της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, για τις επικείμενες λατρευτικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στην επαρχία μας στην διάρκεια του καλοκαιριού, με πρώτη την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της προσεχούς Κυριακής, η οποία θα είναι αφιερωμένη εξ΄ ολοκλήρου στην νεολαία και θα τελεσθεί στον νεοαναγειρόμενο Ιερό Ναό των Θεοφανείων της περιοχής των Λουτρών Λαγκαδά, στην εορτή των Αποστόλων όπου και θα πραγματοποιηθεί η θεμελίωση του νέου Ναού προς τιμήν της Παναγίας της Διασωζούσης και των Αγίων Αποστόλων της περιοχής του Σοχού, στην εορτή του Αποστόλου Παύλου, η οποία θα έχει ως επίκεντρο της, το Ιερό Προσκύνημα του Αποστόλου που ευρίσκεται στην περιοχή του Δερβενίου, καθώς επίσης και την έναρξη της λειτουργίας του «Φιλοξενίου Νέων Σοχού», όπου σε συνεργασία με το Γραφείο Νεότητος της Μητροπόλεως, κατά την θερινή περίοδο θα φιλοξενηθούν νέοι και νέες για να περάσουν ευχάριστα και ξέγνοιαστα μερικές μέρες, μέσα από τις συνεχείς δραστηριότητες έχοντας για ακόμα μία φορά ευκαιρίες πνευματικού ανεφοδιασμού, ανανέωσης και ξεκούρασης, ζώντας παράλληλα σαν μία μεγάλη οικογένεια και βιώνοντας ταυτοχρόνως το νόημα της χριστιανικής ζωής, της αγάπης προς τον Θεό και της Πατρίδος.
Στο τρίτο μέρος ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε τον π. Ρατισλάβ, ο οποίος είναι Καθηγητής της Θεολογικής Ακαδημίας του Κιέβου και τον π. Αναστάσιο, Υποψήφιο Διδάκτορα της ιδίας Ακαδημίας, που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος», με σκοπό την εκμάθηση της Ελληνικής Γλώσσας.
Τέλος, συζητήθηκαν θέματα λειτουργικής και διοικητικής φύσεως που απασχολούν τις κατά τόπους ενορίες της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ενώ εν συνεχεία παρετέθη γεύμα εις την Τράπεζα της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων.