Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή, 4 Ιουνίου 2017

Η εορτή της Πεντηκοστής στο Ι.Π. του Αγίου Σπυρίδωνος.

IMG_5775.JPG
Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Πεντηκοστή στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, όπου το πρωί της Κυριακής 4 Ιουνίου 2017 τελέστηκε ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία και ο Εσπερινός της γονικλυσίας, με την παρουσία πλήθους πιστών.
Το θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνος Κωνσταντάς, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, ο οποίος και επεσήμανε ότι σήμερα η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την γενέθλιο ημέρα της, κατά την οποία το Πανάγιον Πνεύμα επιδημεί και ενοικεί στον  παρόντα κόσμο.
Το τρίτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, ο Παράκλητος, έρχεται, για να φωτίσει και να  αγιάσει τον σύμπαντα κόσμο. Όπως μας πληροφορεί ο Απόστολος των εθνών Παύλος, το Άγιον Πνεύμα δεν φώτισε μονάχα τους Αποστόλους που βρίσκονταν στο υπερώον, αλλά αγίασε όλα τα έθνη που έσπευσαν στην Αγία πόλη, προκειμένου να ακούσουν το λόγο της αληθείας. Όταν κατήλθε ο Παράκλητος, εν είδει πυρίνων γλωσσών, ο κάθε άνθρωπος καταλάβαινε τη διδαχή εις την ιδίαν αυτού διάλεκτο. Η φώτιση αυτή του Παναγίου Πνεύματος χαρίζεται σε όλους μας. Είναι ο σύνδεσμος εκείνος της αγάπης που συγκροτεί το Σώμα του Ζώντος Χριστού, την Εκκλησία μας.
Καταλήγοντας ο π. Ιουστίνος ευχήθηκε στους πιστούς να φωτισθούν από τον Παράκλητο, δίδοντας τον πνευματικό τους αγώνα με ενότητα πίστεως και  κοινωνία αγάπης, έχοντας ως πρότυπο την αγαπητική σχέση των Προσώπων της Αγίας Τριάδος.
 
IMG_5774.JPG
 
IMG_5782.JPG
 
IMG_5780.JPG
 
IMG_5781.JPG
                                                                                                    
IMG_5785.JPG
 
IMG_5786.JPG
 
IMG_5789.JPG
 
IMG_5792.JPG
 
IMG_5794.JPG
                                                                                 
IMG_5795.JPG
                                                                                 
IMG_5793.JPG