Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη, 11 Απριλίου 2017

Μ. Δευτέρα η Ακολουθία του Νυμφίου - Όρθρος Μ. Τρίτης εις τον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου - Λαγυνών.

Το εσπέρας της Μεγάλης Δευτέρας, 10 Απριλίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε της Ιεράς Ακολουθίας του Νυμφίου (Όρθρος Μεγάλης Τρίτης), εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαγυνών.

Στην ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, μεταξύ των οποίων παρέστη και ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα νοήματα της Παραβολής των Δέκα Παρθένων επισημαίνοντας ότι η ζωή μας δεν είναι ένα πανηγύρι ματαιότητος αλλά έχει προοπτική αιωνιότητας.
Η παρθενία και η αγνότητα από μόνες τους και χωρίς την αγάπη δεν έχει καμία αξία για την ζωή του ανθρώπου. Όσο έχουμε δυνάμεις και δυνατότητες, η λαμπάδα της ψυχής μας πρέπει να παραμένει στολισμένη με έργα αγαθά καθώς επίσης και με θυσιαστική και αληθινή αγάπη προς τον συνάνθρωπο.