Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή, 9 Απριλίου 2017

Ο Εσπερινός των Βαΐων - Χορωδιακό αφιέρωμα στη Μεγάλη Εβδομάδα (ΦΩΤΟ).Ο Εσπερινός των Βαΐων τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ και με τη συμμετοχή Κληρικών της τοπικής Εκκλησίας.

Στον καταστόλιστο από βάγια Καθεδρικό Ναό της Καστοριάς, πολλοί Καστοριείς μαζί με τον ιερό υμνογράφο έψαλλαν το «Ωσαννά, ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου».
Αμέσως μετά, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκε ένα χορωδιακό αφιέρωμα στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα και στην εορτή του Πάσχα, από τη Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας «Ο Άγιος Μηνάς».
Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη και ευχαρίστησε τον Διευθυντή και τα Μέλη της Σχολής και τόνισε πως όλα όσα ακούσαμε και θα ακούσουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα, έχουν ως στόχο τη θέα του Θεού, την παρουσία του Ιησού Χριστού στη ζωή μας.
Τέλος, ευχήθηκε εν μετανοία και ταπεινώσει να φτάσουμε στη λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας και να αναστηθεί στην καρδιά του καθενός μας, μετέχοντας στο Ποτήριο της Ζωής, λαμβάνοντας το αντίδοτο του μη αποθανείν.