Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017

Πενταετές μνημόσυνο μακαριστού γέροντος Πολυκάρπου Ματζάρογλου.

Το Σάββατο 17 Ιουνίου 2017 τελέσθηκε στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Μάκρη το πενταετές μνημόσυνο του μακαριστού γέροντος της Ιεράς Μονής αρχιμανδρίτου Πολυκάρπου Ματζάρογλου.

Από νωρίς το πρωί τελέσθηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος και ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος. Πλήθος προσκυνητών και πνευματικών τέκνων του μακαριστού γέροντος παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία, ενώ στο τέλος τελέσθηκε στον τάφο του γέροντα δίπλα από το Καθολικό το μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του. 

Ο Σεβ. κ. Δαμασκηνός ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη μας για την ευλογία της προσκλήσεως να προεξάρχει και να τελέσει το μνημόσυνο του π. Πολυκάρπου, ενώ αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του μακαριστού γέροντος που οικοδόμησε στην τοπική Εκκλησία ένα πνευματικό θησαυρό για τον Έβρο, τη Θράκη, την Ελλάδα και τη σύνολη Ορθοδοξία. Τέλος, ευχήθηκε στην Αδελφότητα της Ιεράς Μονής να συνεχίσουν να διαφυλάσσουν την πνευματική παρακαταθήκη που άφησε ο π. Πολύκαρπος μέσα από τις συμβουλές του, τα έργα του και την ζωή του. 

Ακολούθως ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δαμασκηνό για τον ερχομό του στην Μάκρη και στο μοναστήρι μας, ενώ ευχαρίστησε τις δυο ηγουμένες και τις μοναχές από τα μοναστήρια της Συρίας και της Ιορδανίας για την παρουσία τους στο μνημόσυνο του μακαριστού γέροντός τους.