Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

Η Δεσποτική Εορτή της Πεντηκοστής στην Ιερά Μητρόπολή Φθιώτιδος.

Με την πρέπουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η Δεσποτική Εορτή της Πεντηκοστής στην Ιερά Μητρόπολή μας την Κυριακή 4 Ιουνίου.
            Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος χοροστάτησε στον Όρθρο , προηξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και κατόπιν ανέγνωσε τις ευχές της γονυκλισίας στον Μεγάλο Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, με την συμμετοχή πλήθους πιστών.

            Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφερόμενος στην μεγάλη αυτή  γενέθλιο ημέρα της Εκκλησίας μας ετόνισε ιδιαίτερα τα χαρακτηριστικά του τρίτου προσώπου της Αγίας Τριάδος, του Παναγίου  Πνεύματος, το οποίο απέστειλε ο Πατήρ φωτίζων και αγιάζων πάντα άνθρωπον ερχόμενον εις τον κόσμον και το οποίο κετέρχεται σε κάθε Θεία Λειτουργία και σε κάθε μυστήριο της Εκκλησίας μας και μέσω των οικονόμων των Μυστηρίων του Θεού, των Ιερέων, μεταδίδεται και αγιάζει όλο τον κόσμο.
            «Η πηγή του Αγίου Πνεύματος είναι ο Θεός, αλλά ο τόπος όπου κατοικεί μονίμως το Άγιον Πνεύμα είναι η Εκκλησία. Ο άνθρωπος που έχει επικοινωνία με την Εκκλησία, έχει δίπλα το Άγιον Πνεύμα και μπορεί να το έχει μέσα στην ζωή και την ψυχή του. Είναι φοβερό πράγμα να ζει κανείς χωρίς Άγιο Πνεύμα. Εάν δεν βάλλουμε το Άγιο Πνεύμα στην ψυχή μας καραδοκούν να εισβάλουν άλλα πνεύματα πονηρά μέσα μας.
            Το Άγιο Πνεύμα κάνει τον άνθρωπο, άνθρωπο με χαρίσματα και αισθήματα. Εάν οι ηγέτες που διοικούν τον κόσμο έχουν Άγιο  Πνεύμα  δεν θα σκοτώσουν και δεν θα ζημιώσουν τον άνθρωπο. Αυτός που το κατέχει διαθέτει  λεπτότητα και χαρίσματα, όπως χαρά, αγάπη, μακροθυμία, πίστη, πραότητα εγκράτεια.
            Ευχηθείτε αδελφοί μου ο Κύριος να μην πάρει το Άγιον Πνεύμα από μας. Να είναι μόνιμα μαζί μας, να μας φωτίζει και να μας παρηγορεί διότι η αποστολή του Αγίου Πνεύματος είναι να δίδει στον άνθρωπο παρηγοριά και ελπίδα», είπε μεταξύ άλλων ο Ποιμενάρχης μας και ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά με το Άγιον Πνεύμα μόνιμο σύντροφο στην ζωή μας.
            Ακολούθησε ο Μέγας Εσπερινός της γονυκλισίας, όπου κατά την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε τις συνταρακτικές ευχές της γονυκλισίας.
Φωτό imfth και Δημήτριος Ανάγνου.