Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΓΙΝΕ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΛΗΞΕΩΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ.


Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος 5 Ιουνίου 2017 το βράδυ, στην Πλατεία Μάλλιου, μπροστά από το «Κόκκινο Σπίτι» στην Παραλία της Χαλκίδος, η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος «ΙΕΡΕΥΣ ΠΑΥΛΟΣ Ο ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ» πραγματοποίησε, με την συνεργασία του ΔΟΑΠΠΕΧ, Συναυλία για την λήξη των μαθημάτων του φετινού έτους 2016-2017.

Η Συναυλία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ίδρυμα του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ι. Μητροπόλεως, το οποίο, με πρόταση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του, χορήγησε υποτροφίες και βράβευσε 60 παιδιά πολυτέκνων οικογενειών, τα οποία αρίστευσαν στις σχολικές εξετάσεις τους ή εισήλθαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ κατά το περσινό σχολικό έτος 2015-2016.


Η Εκδήλωση άνοιξε με σύντομη προσλαλιά του υπεύθυνος λειτουργίας της Σχολής Αρχιμ. Φιλοθέου Θεοχάρη, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ι. Μητροπόλεως, ο οποίος κάνοντας έναν απολογισμό της λειτουργίας της Σχολής, ευχαρίστησε όλους, όσοι συντελούν στην λειτουργία της Σχολής και στα 9 παραρτήματά της, όπως και όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση της Εκδήλωσης, η οποία, σύμφωνα με κοινή απόφαση όλων των συμμετεχόντων, αφιερώθηκε στον Σεβασμιώτατο για την 34η επέτειο της εις Διάκονον χειροτονίας του και της εισόδου του στις τάξεις του Ιερού Κλήρου, την 5η Ιουνίου 1983, δια χειρών του μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Χρυσοστόμου Α΄.


Στη συνέχεια χαιρέτισαν την Εκδήλωση ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Χαλκίδος και Περιχώρων κ. Σπύρος Ραπτάκης και ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Λάμπρος Δαβιώτης, ο οποίος είναι και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος, οι οποίοι ευχαρίστησαν ιδιαιτέρως τον Σεβασμιώτατο για την εν γένει στήριξη της τοπικής Εκκλησίας προς την πολύτεκνη οικογένεια.

Στο πρώτο μέρος της Συναυλίας, η εξηκονταμελής Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Σχολής, υπό την διεύθυνση του κ. Θεοδώρου Κοκκορίκου, με την συνοδεία της Ορχήστρας της Μουσικής Σχολής «ΓΕΦΥΡΕΣ», υπό την ευθύνη των μουσικών κ. Λευτέρη Πνευματικού και Ανδρέα Σκάνδαλου, άρχισε το πρόγραμμά της με το τραγούδι από την Μακεδονία «Καλώς ανταμωθήκαμε» και στη συνέχεια απέδωσε μουσικό πρόγραμμα με δέκα τραγούδια από την Ρούμελη, Θεσσαλία, Πελοπόννησο, Επτάνησα, Θράκη, Ήπειρο, Κύπρο και Κάτω Ιταλία.

Στο μέσο την Συναυλίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος έλαβε τον λόγο και, καταρχήν, ευχαρίστησε και συνεχάρη την Χορωδία και την Ορχήστρα, μαζί με τον μαέστρο κ. Κοκκορίκο, για την ωραιότατη συναυλία που παρουσίασαν, ενώ επεσήμανε και την σπουδαιότητα του έργου της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, η οποία αγκαλιάζει περισσότερους από 300 μαθητές και μαθήτριες, σε όλο το μήκος και πλάτος της Ιεράς Μητροπόλεως.


Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τον σεβασμό του σε όλες τις οικογένειες, και εκείνες με λίγα παιδιά και εκείνες που δεν έχουν παιδιά, αλλά και στις πολύτεκνες, οι οποίες βρέθηκαν στο επίκεντρο της Εκδήλωσης, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει τίποτε ωραιότερο από την δυνατότητα του ανθρώπου, να γίνεται συνδημιουργός του Θεού και γι' αυτό, όπως είπε, η Εκκλησία διαρκώς εύχεται για την απόλαυση της ευτεκνίας, εκ μέρους των γονέων.

Αναφέρθηκε ακόμη στο διαζύγιο, στην αποφυγή της τεκνογονίας, αλλά και στο έγκλημα, όπως το χαρακτήρισε, των εκτρώσεων, εκφράζοντας την ανησυχία και την θλίψη του για την αύξηση των εκτρώσεων και το χαμήλωμα των ηλικιών σ’ αυτή την επιλογή, χωρίς, φυσικά, να παραλείψει να πει ότι η Εκκλησία δέχεται τον κάθε αμαρτωλό που μετανοεί για τις λανθασμένες επιλογές του και τον θεραπεύει με την συγχωρητικότητα της αγάπης του Θεού.

Αναφέρθηκε, ακόμη, στις στατιστικές που μιλούν για την Ελλάδα ως μια γερασμένη Χώρα με σοβαρότατο δημογραφικό πρόβλημα, τονίζοντας ότι κατά τις τελευταίες δεκαετίες ο θεσμός της Οικογένειας υπέστη έναν ιδεολογικό διωγμό και υποβαθμίστηκε ο ρόλος της μητρότητας, ενώ επεσήμανε, με θερμούς λόγους, την διάθεση συνεργασίας του Συλλόγου Πολυτέκνων και του Προέδρου του κ. Ραπτάκη για την βοήθεια της πολύτεκνης οικογένειας.


Τέλος, αναφέρθηκε στην Βράβευση, εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως, 60 παιδιών πολυτέκνων οικογενειών, τα οποία αρίστευσαν στα μαθήματα του Σχολείου τους ή πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, συγχαίροντας τα παιδιά και τους γονείς τους, με θερμότητα λόγων, αλλά επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι η βοήθεια και στήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως προσφέρεται όχι μόνο στους αρίστους, αλλά σε όλους τους μαθητές και σπουδαστές που έχουν πραγματική ανάγκη, ανεξαρτήτως των επιδόσεών τους.

Αμέσως μετά την ομιλία του Σεβασμιωτάτου, κλήθηκαν τα 60 παιδιά του Συλλόγου, τα οποία βράβευσε η Ιερά Μητρόπολις, με συμβολικό χρηματικό ποσό, συνολικού ύψους 9.000 ευρώ, για την αριστεία τους, να παραλάβουν από τον Σεβασμιώτατο μία αναμνηστική ευλογία, έναν έπαινο εκ μέρους του Συλλόγου Πολυτέκνων και ένα λουλούδι, προσφορά της πολύτεκνης οικογενείας του Ανθοπωλείου του Σπύρου Δαριβέρη, Αντιπροέδρου Α΄ του Συλλόγου.

Το δεύτερο μέρος της Συναυλίας περιελάμβανε τραγούδια από την Κρήτη, την Μακεδονία, την Μικρά Ασία, την Κωνσταντινούπολη, τον Πόντο, το Αιγαίο, με κατάληξη την Εύβοια, τα οποία τόσο πολύ ευχαρίστησαν το κοινό, ώστε πολλοί, εντελώς αυθόρμητα, να στήσουν το χορό, μπροστά από την εξέδρα της Συναυλίας.


Στην Συναυλία, εκτός από τον Σεβασμιώτατο, παρέστησαν Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, ο Ευεργέτης της Ι. Μητροπόλεως κ. Άγγελος Πνευματικός, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, Εκπρόσωποι του Διοικητού της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδος κ. Ακριβή Κωνσταντινίδου, το Δ.Σ. του Συλλόγου Πολυτέκνων Χαλκίδος και περιχώρων, καθηγητές και μαθητές στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής και πολλοί κάτοικοι της Χαλκίδος, οι οποίοι απόλαυσαν την τόσο όμορφη μουσική βραδιά.