Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή, 9 Απριλίου 2017

ΜΕ ΚΑΤΑΝΥΞΗ Η ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΝΥΜΦΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ.

Σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε η ακολουθία του Νυμφίου στον ενοριακό ναό της Αγίας Τριάδος στην Πρόνοια Ναυπλίου, Κυριακή 9 Απριλίου 2017. Η Μεγάλη Εβδομάδα αρχίζει από την Κυριακή των Βαΐων το βράδυ, όπου τελείται η Ακολουθία του Νυμφίου, και τελειώνει το Μεγάλο Σάββατο και είναι αφιερωμένη στα Άγια Πάθη του Ιησού Χριστού.  Κρατώντας την εικόνα του Νυμφίου Χριστού ο Ιερέας του ναού της Αγίας Τριάδος  π. Κωνσταντίνος Σέρρος  μαζί  τον Ιερέα π. Ιωάννη Παπαϊωάννου ,την περιφέρουν στον ναό σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης. Οι πιστοί με σκυμμένο το κεφάλι προσεύχονται και δακρύζουν.  

Ονομάζεται Μεγάλη από την ανάμνηση των γεγονότων που διαδραματίζονται καθ΄ εκάστη των ημερών αυτής τα οποία και θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά για τη χριστιανική θρησκεία. Η θριαμβευτική είσοδος του Χριστού στα Ιεροσόλυμα και η Σταύρωση Του στην ίδια πόλη μια εβδομάδα μετά, είναι μια εικόνα πολύ γνώριμη σε όλους μας, σε κάθε στιγμή της ζωής μας: από την απόλυτη ευτυχία και χαρά, οι ίδιοι άνθρωποι μας συμπεριφέρονται με τον πλέον απάνθρωπο τρόπο.
Είναι γεμάτη η κοινωνία μας από τέτοια παραδείγματα, ειδικά στη σύγχρονη εποχή. Γι 'αυτό άλλωστε, η Κυριακή των Βαΐων αποκτά βαρύνουσα σημασία και καλούμαστε όλοι να υποδεχθούμε τον Νυμφίο που έρχεται "εν τω μέσω της νυκτός", όντας "γρηγορούντες"...

                                    Ιδού ο Νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός
                                   και μακάριος ο δούλος, ον ευρήσει γρηγορούντα
                                     ανάξιος δε πάλιν ον ευρήσει ραθυμούντα.
                                    Βλέπε, ουν, ψυχή μου, μη τω ύπνω κατενεχθής,
                                    ίνα μη τω θανάτω παραδοθής και της Βασιλείας έξω κλεισθής
                                     αλλά ανάνηψον κράζουσα
                                      Άγιος, Άγιος, Άγιος ει ο Θεός ημών.

STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ