Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

Καθηγητής Πανεπιστημίου χειροτονείται ιερέας στην Ιεραποστολή!


2017-04-05
Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η Εκκλησία του Κογκό ενισχύθηκε με μία ακόμη αξιόλογη παρουσία στους κόλπους της. Συγκεκριμένα, το περασμένο Σάββατο 1 Απριλίου, στον Ι. Ναό Αγ. Μάρκου Κινσάσα, χειροτονήθηκε διάκονος ο καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Κογκό κ. Φώτιος Κιπαμπάλα!

Την επομένη, 2 Απριλίου, κατά τη Θ. Λειτουργία της Ε΄ Κυριακής των Νηστειών στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Νικολάου Κινσάσα, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κινσάσα και Έξαρχος Κεντρώας Αφρικής κ. Νικηφόρος προέβη στη χειροτονία του νέου διακόνου εις Πρεσβύτερον. Ο νέος ιερέας τοποθετήθηκε στην Ενορία «Πηγή Ζωής» της πόλεως Μπαζαγκούνγκου, της ευρύτερης περιφέρειας της Κινσάσα.
Ο πατήρ Φώτιος πλέον, πέρα από το αποδεδειγμένα υψηλό επίπεδο των γνώσεών του, είχε διακριθεί ιδιαιτέρως τα τελευταία χρόνια στον ιεραποστολικό ζήλο, στον οποίο επιδόθηκε στην περιοχή της Κινσάσα.
Αξιοσημείωτο είναι πάντως, ότι κατά τη Θ. Λειτουργία του Σαββάτου, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Θεοδόσιος Τσιτσιβός, ο οποίος το τελευταίο διάστημα διακονεί αόκνως και πολυπλεύρως το ιεραποστολικό έργο της Ι. Μητροπόλεως Κινσάσα,  ορίστηκε Πρωτοσύγγελος της Μητροπόλεως.

από : Εδώ