Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017

Η Ακολουθία του Νυμφίου στην Παναγία των Ξένων.

 
IMG_4464.JPG
  Το απόγευμα της Μ.Τρίτης 11 Απριλίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νυμφίου στον Ι.Ν. της Υ.Θ. Κυράς Φανερωμένης (Παναγία των Ξένων).

Στο λόγο του προς τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος έκανε αναφορά στην μετανοούσα πόρνη γυναίκα, την οποία τιμά η Αγία μας Εκκλησία. Η γυναίκα εκείνη, αισθανόμενη την αμαρτωλότητά της, προσέτρεξε μετανοούσα προς την Κύριό μας και με το μύρο έπλυνε τα άχραντα πόδια Του, σκουπίζοντάς τα με τα μαλλιά της. Το περιστατικό αυτό εκτυλίχθηκε στο σπίτι ενός Φαρισαίου, που αρχικά πίστεψε ότι ο Ιησούς, ήταν ο Χριστός, ο κεχρισμένος δηλαδή από το Θεό. Βλέποντας όμως την πόρνη σκανδαλίσθηκε, διότι δεν είχε βιώσει, ούτε είχε κατανοήσει τί εστί μετάνοια. Μετάνοια είναι η κατάσταση εκείνη όπου ο άνθρωπος αισθάνεται την αμαρτωλότητά του, καταλαβαίνει ότι ο βίος που ακολουθεί δεν συνάδει με την κατά Θεόν ζωή. Έτσι με συντετριμμένη καρδιά, ζητά το έλεος του Πανοικτίρμονα Θεού. Ο ιερός υμνοδός μάς πληροφορεί ακόμη, ότι τη στιγμή που η πόρνη λαμβάνει τη μετάνοια από τον Κύριο της Δόξης, ο δόλιος μαθητής Του, ο Ιούδας κάνει τη συμφωνία, με τους Ιουδαίους, ώστε να προδώσει το Διδάσκαλό του.  Επιπλέον ο ιερός υμνοδός πολύ γλαφυρά μας παρουσιάζει μια αντίθεση σε έναν ύμνο, από τη μια μεριά η ραθυμία, που σημαίνει αδιαφορία για την πνευματική ζωή του ανθρώπου, όπου αυτή η αδιαφορία δίδει πεδίο, ώστε να πολεμηθεί ο άνθρωπος από τον πειρασμό και να μείνει δέσμιός του. Από την άλλη μεριά η μετάνοια, ο άνθρωπος εξεγείρεται από τον πνευματικό λήθαργο που έχει περιέλθει και καταφεύγει στο Θεό.
Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος προέτρεψε τους πιστούς να διάγουν το βίο τους εν μετανοία και ταπεινώσει, πορευόμενοι υπό την σκέπη του Τριαδικού μας Θεού.
 
IMG_4466.JPG
                                                                                                           
IMG_4465.JPG
IMG_4469.JPG
IMG_4473.JPG
IMG_4477.JPG
IMG_4479.JPG
                                                                                          
IMG_4482.JPG
IMG_4486.JPG
                                                                                          
IMG_4484.JPG
                                                                                             
IMG_4498.JPG