Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία την Κυριακή των Βαΐων στον Ι.Ν.Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων.

Δελτίο  τύπου
Στον περικαλλή Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, την Κυριακή των Βαΐων, 9 Απριλίου 2017.
Ο Σεβασμιώτατος, με καλλιτεχνική δεξιοτεχνία συνέθεσε τον πίνακα της θριαμβευτικής  Εισόδου του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα, φώτισε τα κεντρικά πρόσωπα και προχωρώντας βαθύτερα αποκάλυψε τα εσωτερικά κίνητρά τους. Στη συνέχεια, κάλεσε το εκκλησίασμα να προχωρήσει σε αυτοκριτική και να αξιολογήσει με εντιμότητα τη στάση του απέναντι στο Βασιλέα Χριστό.

Στη σημερινή Θεία Λειτουργία, αξίζει να σημειωθεί: η εντυπωσιακή  προσέλευση των πιστών στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, καθώς και η εξαιρετική  απόδοση των επίκαιρων βυζαντινών ύμνων από το χορό των ιεροψαλτών.
Παράλληλη ανάγνωση
«Ιδού ο Βασιλεύς σου έρχεται σοι ….»
Το πλήθος που επευφημούσε τον Ιησού κρατούσε δάφνες και κλαδιά, πιθανόν από ελιά- το δέντρο που συναντούμε περισσότερο γύρω από την Ιερουσαλήμ .Τα δαφνόφυλλα και τα ελαιόκλαδα έχουν το καθένα τη δική του συμβολική  σημασία. Η δάφνη συμβολίζει τη νίκη, η ελιά την ειρήν . Ας προϋπαντήσουμε τον Κύριο προσκυνώντας ταυτόχρονα τη δύναμη και την αγάπη Του, προσφέροντάς Του ταυτόχρονα τις νίκες μας επί της αμαρτίας  και του εαυτού μας (που είναι δικές Του νίκες) και την εσωτερική μας ειρήνη (που είναι η δική Του ειρήνη).
« Τους δε χιτώνας υπεστρώννυον αυτώ ….». Ας ρίξουμε στα πόδια του Ιησού τα ρούχα μας, τα υπάρχοντά μας, την ασφάλεια μας, τα εξωτερικά μας αγαθά, καθετί επιτηδευμένο και πλαστό και κυρίως τις ιδέες μας, τις επιθυμίες μας, τα συναισθήματά μας, ας του προσφέρουμε ταπεινά ό,τι μας είναι πολύτιμο.
«Ιδού ο Βασιλεύς σου έρχεται σοι ….».  Ο Ιησούς δεν έρχεται προς την ανθρωπότητα γενικώς. Έρχεται προς τον καθένα  μας ξεχωριστά. Ζητά μια συγκατάθεση και μια υπακοή εσωτερική και βαθιά .
«Ωσαννά ! Ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου !». 
Lev Gillet  , Πασχαλινή Κατάνυξις 
Εκ του Γραφείου τύπου.