Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2017

Πανηγυρικός Εσπερινός στην Κέρκυρα.

 
IMG_5801.JPG
Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας  τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής 4 Ιουνίου 2017 στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, στην Γαρίτσα, με την παρουσία πλήθους πιστών.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, Γενικός Αρχιερατ. Επίτροπος της Ι.Μ. Κερκύρας, ο οποίος επεσήμανε  ότι οι άνθρωποι θεωρούν σοφούς, τους μορφωμένους, τους έμπειρους, τους έξυπνους, κοντολογίς αυτούς που κατέχουν το νόημα της ζωής και του θανάτου. Από την άλλη μεριά το Απολυτίκιον της εορτής της Πεντηκοστής πολύ γλαφυρά μας λέγει : “ ὁ πανσόφους, τοὺς ἁλιεῖς ἀναδείξας “. Οι μαθητές του Κυρίου, οι αλιείς ήταν τα μωρά του κόσμου, κατά τον Παύλειο λόγο. Είχαν όμως αναζήτηση της αληθείας και τη βρήκαν αυτή την Αλήθεια, στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού. Ακόμη είχαν υπακοή και κυρίως ενότητα μεταξύ τους, ήταν εταίροι, φίλοι δηλαδή του Χριστού. Οι Απόστολοι ανεδείχθησαν εν  Αγίω Πνεύματι πάνσοφοι. Έλαβαν την κατά Θεόν μόρφωση βιώνοντας την αλήθεια, τη ζωή και την αγάπη, εναντιώμενοι στο ψέμα, στον εκμηδενισμό (θάνατο) και στην εξουσία αντίστοιχα. Επιπλέον οι μαθητές είχαν πείρα του Θεού, αφού έγιναν κοινωνοί Θείας φύσεως, κατέχοντας έτσι το νόημα της ζωής και του θανάτου.
Κλείνοντας ο π. Θεμιστοκλής τόνισε ότι το τρίτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, το Άγιον Πνεύμα, τεθησαύρειται εντός της Εκκλησίας, όπου ο άνθρωπος αγιάζεται και σώζεται. Αυτός είναι και ο σκοπός της ζωής του κάθε Χριστιανού, ο αγιασμός και η θέωση.
 
IMG_5796.JPG
                                                                                        
IMG_5798.JPG
                                                     
IMG_5803.JPG
 
IMG_5799.JPG
 
IMG_5802.JPG
 
IMG_5804.JPG
 
IMG_5806.JPG
 
IMG_5809.JPG
 
IMG_5810.JPG
 
IMG_5818.JPG
 
IMG_5822.JPG
 
IMG_5823.JPG

IMG_5827.JPG