Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2017

Πηγή αγαθότητος.

«Η παρουσία του Αγίου Πνεύματος στη ζωή μας είναι πηγή αγαθότητος και ευεργεσίας» τόνισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός ιερουργώντας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου Διδυμοτείχου, τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 5 Ιουνίου ε.ε., παρουσία των τοπικών αρχών και πολυπληθούς εκκλησιάσματος, που έσπευσε να προσκυνήσει τις θαυματουργές εικόνες του Χριστού και της Παναγίας, που λιτανεύονται αυτές τις μέρες στα τείχη του Κάστρου, σε ανάμνηση της θαυματουργικής διάσωσής του την ημέρα της Πεντηκοστής του 1205.
«Και εύχομαι» συνέχισε ο Σεβασμιώτατος «αυτό το Πανάγιο Πνεύμα να κατευθύνει και να φωτίζει τις επιλογές μας, να οδηγεί την νεολαία μας σε δρόμους φωτεινούς, να προστατεύει τον τόπο μας από τις ποικιλώνυμες πνευματικές και οικονομικές κρίσεις και επιβουλές και τέλος να χαρίζει στους λαούς του κόσμου ειρήνη, αγάπη, ομόνοια και σεβασμό».
Συνεχίσθηκαν εν τω μεταξύ οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, που διοργανώθηκαν επί τη ευκαιρία της πανηγύρεως στο Κάστρο του Διδυμοτείχου, αποσπώντας τα ευμενή σχόλια των επισκεπτών τους.
Ο Σεβασμιώτατος το εσπέρας της Κυριακής της Πεντηκοστής χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού στην πανηγυρίζουσα ενορία Αγίας Τριάδος Ευγενικού και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος στον μεθέορτο Εσπερινό στην επίσης πανηγυρίζουσα ενορία Αμμοβούνου.