Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017

Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Ξηροκαμπίου.


Agia Trias Ksirokampiou_2017a

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μέσα σε ένα πανευφρόσυνο κλίμα πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Ξηροκαμπίου τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 04 και 05 Ιουνίου 2017.

Agia Trias Ksirokampiou_2017b Agia Trias Ksirokampiou_2017c 
Την παραμονή της εορτής ετελέσθη ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος υπό των ιερέων Πρωτ. Αθανασίου Σπηλιώτη, εφημερίου Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, Πρωτ. Γεωργίου Λάτση, αρχιερατικού επιτρόπου και εφημερίου Ξηροκαμπίου, π. Πέτρου Κονίδη, συνταξιούχου εφημερίου Αρκασάδων, π. Παναγιώτου Ξηρόδημα, εφημερίου Παλαιοπαναγιάς, και π. Μάριου Μπούκα, εφημερίου Ποταμιάς.
Agia Trias Ksirokampiou_2017d Agia Trias Ksirokampiou_2017e Agia Trias Ksirokampiou_2017f 
Την επομένη, κυριώνυμο ημέρα της εορτής και με τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος γεμάτο από κόσμο, ετελέσθη ο Όρθρος μετ’ αρτοκλασίας, η πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος και η λιτάνευση της ιεράς εικόνος της Αγίας Τριάδος πέριξ του Ιερού και της κεντρικής πλατείας του Ξηροκαμπίου, που αποτελεί την έδρα της Δημοτικής Ενότητας Φάριδος. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και ηγούμενος της Ιεράς Μονής Γόλας Αρχιμ. Ευστάθιος Πορφύρης, ο οποίος συλλειτούργησε μαζί με τους εφημερίους Ξηροκαμπίου Πρωτ. Γεώργιο Λάτση, τον συνταξιούχο εφημέριο Αρκασάδων π. Πέτρο Κονίδη, Γοράνων π. Γεώργιο Λαμπρινό, Τσεραμιού π. Παναγιώτη Λάτση και Ποταμιάς π. Μάριο Μπούκα.
Agia Trias Ksirokampiou_2017g Agia Trias Ksirokampiou_2017h Agia Trias Ksirokampiou_2017i
Επανελθούσης της πομπής εις τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, ο εφημέριος του Ξηροκαμπίου δεξιώθηκε τόσο τον Δήμαρχο Σπάρτης κ. Ευάγγελο Βαλιώτη, όσο και τις αρχές του τόπου με τους ιερείς και τους ιεροψάλτες, στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας του Ξηροκαμπίου.
Είθε το Άγιο Πνεύμα να φωτίζει όλους μας! Χρόνια πολλά!
Φωτογραφίες: Μιχαήλ Λάτσης