Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017

Ο εορτασμός του Αγίου Πνεύματος στη Λεύκη (ΦΩΤΟ).Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Λεύκης λειτούργησε σήμερα, Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ.
Εκατοντάδες πιστοί Λευκιώτες και κάτοικοι από τη γύρω περιοχή κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό, οι οποίοι μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων.
Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε σε ένα χωρίο του Μεγάλου Βασιλείου που περιγράφει τη θαυμαστή αλλαγή του Αγίου Πνεύματος στη ζωή του καθενός.

Γράφει χαρακτηριστικά ο Μέγας Βασίλειος• «το Πανάγιον Πνεύμα, εάν λάβη τελώνην, πιστεύοντα, ευαγγελιστήν αποδείκνυσι (εννοεί τον Ευαγγελιστή Ματθαίο), εάν εν αλιεί γένηται (εάν εισέλθη σε αλιέα), θεολόγον αποτελεί (εννοεί τον Ευαγγελιστή Ιωάννη), εάν διώκτην εύρη, μετανοούντα, απόστολον εθνών απεργάζεται (εννοεί τον Απόστολο Παύλο)».
Και συνεχίζει ο Άγιος Ιεράρχης της Καισαρείας λέγοντας πως• «το Άγιον Πνεύμα, πάντας φωτίζει προς την του Θεού κατανόησιν… ιερέας τελειοί, ενσχύει δικαίους και καταρτίζει, σεμνύνει σώφρονας, ζωοποιεί τους νεκρούς, και μένει μέσα στην Εκκλησία του Χριστού ως οδηγός και εμπνευστής της, ως αστείρευτος πηγή θείου φωτισμού, ως ποταμός ανεξάντλητος αμετρήτων χαρίτων».
Και συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, τα εξής ερωτήματα• «Εμείς είμαστε δεχτικοί της χάριτος του Αγίου Πνεύματος; Προσπαθούμε στη ζωή μας να μην λυπούμε, κατά την έκφραση του Απόστολου Παύλου, τον Πανάγιον Πνεύμα; Προσπαθούμε να το έχουμε ένοικο στο χώρο της ψυχής μας; Εάν ναι, τότε είμαστε οι ευτυχέστεροι των ανθρώπων. Εάν όχι, ας προσπαθήσουμε από σήμερα να αποκτήσουμε αυτή τη μεγάλη δωρεά, ώστε η ζωή μας να γίνει πνευματέμφορη και η κοινωνία μας να αλλάξει».
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον Εφημέριο του Ιερού Ναού π. Πασχάλη Μητρούδη και τα Μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, για την ετοιμασία της πανηγύρεως αλλά και για την αγάπη που δείχνουν για τον Ναό τους.