Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

«ΙΑ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2017» ΥΠΟΔΟΧΗ Ι. ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΕΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΑΓΙΩΝ ΣΤΟΝ Ι. ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

 Την Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017, στα πλαίσια των Εορταστικών Εκδηλώσεων «ΙΑ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2017», στα Προπύλαια του Ι. Ναού Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο και ώρα 8:00΄ μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η Υποδοχή των Ιερών Λειψάνων των Αγίων: Τιμίου Προδρόμου, Αποστόλου Ιάσονος, Ιερομαρτύρων Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Βλασίου, Αγίων Σωφρονίου Ιεροσολύμων και Μακαρίου Κορίνθου, Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, Οσίων Παταπίου, Νίκωνος του Νέου και Όσιας Υπομονής ως και της Ιεράς Εικόνος πάντων των εν Κορινθία Αγίων.

Μετά την δέηση κατά την υποδοχή των Ι. Λειψάνων θα ακολουθήσει η «έξοδος» του Ι. Λειψάνου του Απ. Παύλου και η «ενθρόνησις» αυτού και στην συνέχεια η Ι. Αγρυπνία προς τιμήν πάντων των εν Κορινθία διαλαμψάντων Αγίων, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου. Στην Ι. Αγρυπνία θα ψάλλει η Βυζαντινή χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κορινθίας «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ».
Το Ιερό Λείψανο του πολιούχου και προστάτου μας Αγίου Αποστόλου Παύλου ως και τα Ιερά Λείψανα των ως άνω Αγίων και η Ιερά Εικόνα πάντων των εν Κορινθία Αγίων θα εκτίθενται σε προσκύνηση στον Ι. Καθεδρικό Ναό από το απόγευμα της Δευτέρας 19 Ιουνίου 2017 έως και το Εσπέρας της Πέμπτης 29 Ιουνίου 2017 και κατά τις ώρες από 7:00 το πρωί έως αργά το βράδυ καθημερινά.
Η συμμετοχή σας στην υποδοχή των Ι. Λειψάνων και στην Ι. Αγρυπνία, που θα επακολουθήσει, ως και σε όλες τις Ι. Ακολουθίες, των επόμενων ημερών αποτελεί έκφραση σεβασμού και ευλαβείας προς τον Απόστολό μας Άγιο Παύλο και πάντας τους εν Κορινθία Αγίους και ταυτόχρονα αφορμή αγιασμού και ευλογίας.