Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

Η Εορτή του Αγίου Χριστοφόρου στο γραφικό εκκλησάκι της Λαμίας.

Στο πανηγυρίζον γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Μεγαλομάρτυρος  Χριστοφόρου της Ενορίας των Αγίων Αποστόλων Λαμίας, το οποίο ευρίσκεται έναντι των εγκαταστάσεων της ΜΕΡΥΠ, χοροστάτησε και ωμίλησε  ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης   μας    κ.  Νικόλαος την Τρίτη 9 Μαΐου, παρουσία πολλών προσκυνητών και διερχομένων.

          Στο εκκλησάκι αυτό καθημερινά προσέρχονται πολλοί πιστοί  και ανάβουν το κεράκι τους προσευχόμενοι στον Άγιο.          Ιδιαιτέρως δε οι εποχούμενοι οδηγοί περνώντας κάνουν τον σταυρό τους μιας και ο Άγιος Χριστοφόρος είναι προστάτης των οδηγών και είναι μεγάλη ευλογία  όλοι οι οδηγοί να προσεύχονται σε αυτόν.
          Στο σύντομο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στο σήμερα τιμώμενο Άγιο και ιδιαιτέρως στα χαρακτηριστικά της αγιότητός του σημειώνοντας τα διδάγματα που αποπνέουν από την εορτή του αγίου.
          Μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος ανέφερε:
          Μέσα στην αναστάσιμη περίοδο, ο Άγιος Χριστοφόρος μας διδάσκει την αρετή της αγάπης και της διακονίας. Με το μικρό διακόνημά του το να περνά στην απέναντί όχθη του ποταμού τους διερχομένους, ο Άγιος εσώθη από την αμαρτία και κατέστη προστάτης και αρωγός όλων των οδηγών, διδάσκοντας σε όλους εμάς την αξία της διακονίας όποια και εάν είναι αυτή καθώς επίσης και ότι ο Κύριος ήλθε στην γη για  να σώσει τους  αμαρτωλούς.
          Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά και ο Άγιος Χριστοφόρος να προστατεύει τους οδηγούς από τα ατυχήματα  και από κάθε κακό.