Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Επίσκεψη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά.

Την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, επισκέφτηκε το εσπέρας της Τετάρτης 10 Μαΐου ε.έ., ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Συμεών Βολιώτη και τον Αρχιδιάκονο π. Ιωάννη Μπούτση.


Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμο και την συνοδεία του, υποδέχθηκαν έμπροσθεν του Μητροπολιτικού Κτηρίου, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης και Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος καθώς επίσης και ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης.
Στην σύντομη προσφώνηση του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την παρουσία του σήμερα εις την Ιερά μας Μητρόπολη, μία ημέρα σημαντική για την επαρχία μας, διότι σαν σήμερα πριν ένα ακριβώς έτος, εγκαινίασε παρουσία πολλών Αρχιερέων, τον πρώτο Ελλάδι Ιερό Ναό του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, εις την περιοχή του Ηρακλείου Λαγκαδά, ενώ παράλληλα τον ενημέρωσε για το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεως, καθώς επίσης και για το «Κέντρο Λειτουργικής Κατηχήσεως και Ζωής», το οποίο θα απευθύνεται στους νέους και στις νέες και η εφαρμογή της κατηχήσεως θα τελείται εις τον υπό ανέγερση Ιερό Ναό των Θεοφανείων και του Τιμίου Προδρόμου, ο οποίος ευρίσκεται εις την περιοχή των Λουτρών Λαγκαδά.
Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά κ. Ιωάννη και τον Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Ιωάννη Καραγιάννη, για την πρόσκληση και την ολιγόωρη φιλοξενία του εις την επαρχία μας, ενώ επανέλαβε για ακόμη μία φορά την πρωινή του δήλωση ότι «οι επισκέψεις του στην Μακεδονία και στην Θράκη δίνουν δύναμη και κουράγιο», καθώς επίσης και το μήνυμα του για ενότητα του Ελληνικού λαού μέσα από την φράση του Ηρόδοτου προς τους Σπαρτιάτες «ότι αν παλεύετε χωριστά ο καθένας δεν θα κάνετε τίποτε, αν όμως ενωθείτε μπορεί να κάνετε θαύματα». «Επομένως, κάθε Έλληνας χωριστά, όση δύναμη κι αν έχει, δεν θα κάνει τίποτε. Όλοι μαζί ενωμένοι θα καταφέρουμε ό,τι επιθυμούμε».
Εν συνεχεία, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ξεναγήθηκε στους χώρους της Μητροπόλεως, ενώ έλαβε ως ενθύμιο της επισκέψεως του, μία εικόνα της Αγίας Ακυλίνας καθώς και ένα πίνακα που απεικονίζει το κελί του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, την Παναγούδα.