Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Αντίγραφο της Εικόνος του “Άξιον Εστί” ενθρονίστηκε στο Μητροπολιτικό Ναό της Κέρκυρας.

 
IMG_5468.JPG
Μέσα σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης και με τη συμμετοχή κλήρου και λαού το απόγευμα της Δευτέρας 15 Μαϊου 2017 ενθρονίστηκε η εικόνα της Παναγίας του “Άξιον Εστι”, γνήσιο αντίγραφο της προτοτύπου εικόνος που βρίσκεται στο Πρωτάτο των Καρυών του Αγίου Όρους, η οποία ετοιμάστηκε ως δώρο στην τοπική Εκκλησία. Η ιερά εικόνα τοποθετήθηκε σε προσκυνητάρι και θα παραμείνει για πάντα εκεί προς ευλογία και προσευχή των πιστών.
Προηγήθηκε μικρά λιτανεία και εν συνεχεία τελέστηκε Ιερά Παράκλησις προς την Κυρία Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.
Στο λόγο του ο κ. Νεκτάριος, αφού ανέφερε συντόμως το ιστορικό της εικόνος, τόνισε ότι σήμερα η νήσος Κέρκυρα υποδέχεται την θαυματουργή εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου του “Άξιον Εστί”. Μια εικόνα που δωρήθηκε από έναν άνθρωπο πολύ ευλαβή και με φόβο Θεού και φιλοτεχνήθηκε με πολλή προσευχή, από τους πατέρες του Κελίου του Αγίου Νικολάου Μπουραζέρη, στις Καρυές.
Επιπλέον ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι η Παναγία είναι η Μητέρα του Θεού, αλλά και δική μας μάνα. Εκείνη είναι η ασφάλεια και η δύναμή μας. Σε Εκείνη προστρέχουμε, όταν έχουμε δυσκολίες, σε Εκείνη εκφράζουμε και τη χαρά μας, ευχαριστώντας Την.
Τέλος ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε η Χάρις της Παναγίας μας να επισκιάζει όλους του Κερκυραίους, κλήρο και λαό, ιδιαίτερα στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε.
 
IMG_5429.JPG
                                                                                                                     
IMG_5446.JPG
 
IMG_5447.JPG
 
IMG_5448.JPG
 
IMG_5450.JPG
 
IMG_5451.JPG
 
IMG_5452.JPG
 
IMG_5465.JPG
                                                                                       
IMG_5457.JPG
 
IMG_5459.JPG
 
IMG_5480.JPG
 
IMG_5482.JPG
                                                                                       
IMG_5484.JPG
                                                                                      
IMG_5485.JPG