Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο, 6 Μαΐου 2017

Πανήγυρις Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου στον Πυργετό Τρικάλων.

Μετά κάθε λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνου του εν Αγίοις Πατρός ημών Αθανασίου του Μεγάλου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στον Πυργετό Τρικάλων.
Το απόγευμα της 1ης Μαΐου, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοπρεσβύτερος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου π. Αριστείδης Οικονόμου ο οποίος ομίλησε καταλλήλως για την εορτή.
Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης τίμησε με το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Νικόλαο Χαντζιάρα. Επίσης ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τον όρισε ως Αρχιερατικό Επίτροπο της νέας πλέον Αρχιερατικής Περιφερείας Πυργετού.
Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η έξοδος και η ιερά λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Αθανασίου, με την συμμετοχή πλήθους πιστών και ιερέων.
Ακολούθησε παραδοσιακή φιλοξενία και εορταστική εκδήλωση από τα χορωδιακά τμήματα της ενορίας με πασχαλιάτικα κ.ά. τραγούδια στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού προς τιμήν του Αγίου.