Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

H ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΑΘΩΝΑΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ.

Πανηγυρικά εορτάστηκε η εορτή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Ευαγγελιστού στο Ναύπλιο, όπου εορτάζει όλως ιδιαιτέρως το εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στον Άγιο στην περιοχή της  παραλίας της  Καραθώνας.

 Χτισμένο επάνω σε λοφίσκο με θέα την πανέμορφη παραλία   και το απέραντο γαλάζιο. Κάθε χρόνο μαζεύεται στο εκκλησάκι πάρα πολύς  κόσμος από το Ναύπλιο αλλά και τις γύρω περιοχές. Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο πατέρας Ελευθέριος Μίχος ,εφημέριο  της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου μαζί με τον Ιερέα πατέρα Βασίλειο Γκολέμη .
Γραπτή μαρτυρία για το πότε ιδρύθηκε το εκκλησάκι δεν  υπάρχει  αλλά βάση προφορικών μαρτυριών  φαίνεται να είναι τουλάχιστον 350 ετών. Κάποτε ήταν και μετόχι της μονής Μεταμόρφωση του Σωτήρος Καραθώνας. Το εκκλησάκι αυτό μετά την διάλυση  του μοναστηριού έμεινε  έρημο στην τύχη του, ώσπου το 1910 το πήραν οι Υποδηματοποιοί για να το προσέχουν και να το συντηρούν. Με το πέρας του χρόνου και αφού το επάγγελμα αυτό χάθηκε η εκκλησία πέρασε στην διοίκηση της ενορίας Ευαγγελιστρίας στην Πρόνοια Ναυπλίου, όπου και ανήκει ως σήμερα.
Το πανέμορφο αυτό εκκλησάκι έχει συντηρηθεί εκ νέου από το εκκλησιαστικό συμβούλιο του  Ιερού  ναού  Ευαγγελίστριας. Μετά το πέρας του εσπερινού και το θείο κήρυγμα  ακολούθησε  η λιτάνευση της ιερής εικόνος γύρω από το εκκλησάκι με φόντο το ηλιοβασίλεμα στην παραλία. 

STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ