Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

ΘΕΜΕΛΙΟΣ ΛΙΘΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ. ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ.

Στην όμορφη κωμόπολη του Αμπελώνος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού επί θεμελιώσει της Εκκλησίας του Αγίου Λουκά του Ιατρού.
Σύσσωμη η εκκλησιαστική κοινότητα του Αμπελώνος συμμετείχε στην τοπική αυτή χαρά, ενώ ο σεπτός μας Ποιμενάρχης κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε τους δωρητές κ. Γεώργιο Αρχοντή και τις αδελφές του Γαρουφαλιά και Ιωάννα για το πολύτιμο δώρο που προσφέρουν στον τόπο της καταγωγής τους. Παρόντες ο Βουλευτής κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης και ο πρ. Υπουργός κ. Αστέριος Ροντούλης και ο πρ. Δήμαρχος Αμπελώνος κ. Αθανάσιος Χρυσοβέργης. Όλος ο ευσεβής λαός στο τέλος της ακολουθίας έλαβε από τον Σεβασμιώτατο μία εικόνα ως ενθύμιο της ημέρας, την οποία μερίμνησε ο αρχιερατικός επίτροπος Αμπελώνος π. Νεκτάριος Φωκίδης και εν ενί στόματι ευχήθηκαν στους δωρητάς σύντομα να τελεστούν και τα θυρανοίξια του νέου προσκυνήματος.