Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

Η ΤΙΜΙΑ ΕΣΘΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ.

Με κάθε λαμπρότητα η Μητρόπολη Αργολίδος  υποδέχθηκε την Τιμία  Εσθήτα  της Παναγίας  στην πόλη του Ναυπλίου, Τετάρτη 17 Μαΐου 2017.  Το ιερό κειμήλιο ήρθε από την Μητρόπολη της Θήρας  και τον ιστορικό ναό   Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Εμπορείου, νμε την άδεια του  Μητροπολίτη  Θήρας, Αμοργού και νήσων  Επιφανίου. Την  Εσθήτα της παναγίας  υποδέχθηκε στην είσοδο της πόλης ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος  ,Ιερείς της Μητροπόλεως και πάρα πολύς  κόσμος. 

 Κατά τη άφιξη της Τιμίας Εσθήτος  πυροσβεστικό όχημα απέδωσε τιμές . Η Εσθήτα της Παναγίας θα παραμείνει για προσκύνημα στον ενοριακό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο συνοικισμό Ναυπλίου έως και την 25 Μαΐου 2017. Καθημερινά θα τελείται θεία λειτουργία και άλλες  ακολουθίες .  Το ιερό κειμήλιο της ορθοδοξίας ήρθε  Ναύπλιο μετά από την εκδήλωση ενδιαφέροντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου  και του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ιερού ναού . Ο Ιερός ναός στα πλαίσια των φετινών εορτασμών με τίτλο Κωνσταντίνεια 2017 και την άφιξη της  τιμίας Εσθήτας της Παναγίας διοργανώνει  πάρα πολλές  θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις . 

 Την Εσθήτα  της Παναγίας ,έφερε στο Ναύπλιο ο γενικός  αρχιερατικός της  Μητροπόλεως Θήρας π. Νικόλαο Σιγάλας. Το απότμημα της Τιμίας Εσθήτας της Θεοτόκου  φυλάσσετε   στον Ιερό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου  Εμπορίου Θήρας. Μετά το πέρας της υποδοχής ακολούθησε Ιερά παράκληση στην Θεοτόκο και ακολούθως Ιερά Αγρυπνία .
Ο Ιστορικός  Ιερός Ναός του  Ευαγγελισμού της Θεοτόκου βρίσκετε  στο Καστέλι Εμπορείου ,αποτελεί κτίσμα του 16ου αιώνος και εγκαινιάστηκε στις 30 Αυγούστου του 1662 επί Αρχιεπισκόπου Σαντορίνης Παρθενίου.
 


STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ