Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΧΑΗΛ ΜΑΚΡΗ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ.

Στο ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Πρόνοια Ναυπλίου  πραγματοποιήθηκε  πολιτιστική μουσική εκδήλωση από το  Δήμο Ναυπλιέων, με αφορμή την επαναλειτουργία του ιστορικού δημοτικού ναού του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, την Δευτέρα  8 Μαΐου 2017.
Στην εκδήλωση  συμμετείχε  η  «Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Βυζαντινή Χορωδία», υπό την διεύθυνση του μουσικολογιώτατου κυρίου Μιχαήλ Μακρή με ύμνους του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου και Αναστάσιμους ύμνους του Πεντηκοσταρίου. Την όλη οργάνωση της θρησκευτικής καθώς και της πολιτιστικής εκδήλωσης είχε  ο αντιδήμαρχος Ναυπλιέων Κωνσταντίνος Ρούτουλας.

Στην πόλη  του Ναυπλίου και συγκεκριμένα στην συνοικία Πρόνοια, υπάρχει εκκλησία  που είναι αφιερωμένη στον  Άγιο  Ιωάννη  το Θεολόγο. Πρόκειται για ένα ιστορικό εκκλησάκι που χτίσθηκε με απόφαση της συνέλευσης των Ελλήνων μετά τον θάνατο του πρώτου κυβερνήτη της Ελεύθερης Ελλάδος ,Ιωάννη Καποδίστρια  τον Οκτώβριο του 1831. Δυστυχώς οι δύσκολοι καιροί που πέρναγε τότε η πατρίδα μας ,δεν κατάφεραν να φτιάξουν το ναό. Αργότερα το 1909  το σωματείο της αδελφότητας των κουρέων Ναυπλίου και Πρόνοιας εκπλήρωσε το τάμα αυτό και έφτιαξε την εκκλησία αφιερωμένοι όπως είχε προγραμματιστεί στον Ιωάννη Καποδίστρια. Ο ναός αφιερώθηκε στον Ιωάννη τον Θεολόγο ,τον Ευαγγελιστή της αγάπης και χτίσθηκε εκεί που άλλοτε ήταν η έπαυλη του πρώτου κυβερνήτη στο πάρκο του Αγίου Ιωάννη, όπως λέγεται σήμερα στην Πρόνοια.
Το πέρασμα του χρόνου έφερε την φθορά και λόγω προβλημάτων της στέγης η εκκλησία έκλεισε  το 2013 μέχρι και σήμερα  Κυριακή 7 Μαΐου 2017 που τελέστηκε μετά από τέσσερα χρόνια ο Αγιασμός και ο πρώτος εσπερινός  από τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο.
 

STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ