Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

Πανήγυρις Ανδρώας Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Αετοχωρίου.

Την Δευτέρα 8 Μαΐου 2017 η Εκκλησία μας εόρτασε την ιερά μνήμη του Αγίου ενδόξου αποστόλου και ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου και στην Μητρόπολή μας πανηγύρισε η ομώνυμη ανδρώα Ιερά Μονή στο Αετοχώρι.


Την Κυριακή 7 Μαΐου το απόγευμα τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου και συμμετεχόντων των εγγεγραμμένων ιερομονάχων της Ιεράς Μονής. Λόγω της κυριακάτικης αργίας πλήθος κόσμου παρακολούθησε τον Πανηγυρικό Εσπερινό και το επίκαιρο κήρυγμα από τον Μητροπολίτη μας. Μετά το πέρας του Εσπερινού παρετέθη κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Μονής.

Το πρωί της Δευτέρας 8 Μαΐου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου, ενώ παρέστη και ο Διοικητής του Δ' Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Καμπάς. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου Ιωάννου εντός του περιβόλου της Ιεράς Μονής και παρετέθη κέρασμα στο Αρχονταρίκι.