Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης (ΦΩΤΟ).



Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καστοριάς λειτούργησε σήμερα, Κυριακή 21 Μαΐου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, με τη συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου, Ιερέων της Μητροπόλεως και των Διακόνων.
Πλήθος πιστών χριστιανών κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου αλλά και του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Ελένης.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής και χρησιμοποίησε τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, για να δώσει την ερμηνεία των έργων του Θεού.
Το πρώτο έργο του Θεού είναι η θεραπεία του τυφλού. Έχουμε την ανακατασκευή του ανθρώπου με τον πυλό που φτιάχνει ο ίδιος Χριστός, ο Δημιουργός Θεός. Ο Χριστός, άλλωστε, ήρθε στον κόσμο για να ανακαινίσει ολόκληρο το ανθρώπινο γένος, τον άνθρωπο που εφθάρη από την αμαρτία.
Το δεύτερο έργο του Θεού είναι η πίστη του τυφλού, ο οποίος ονομάζει τον Χριστό, ενώπιον μάλιστα των Γραμματέων και των Φαρισαίων, θεοσεβή και μονομαχεί μαζί τους γι’ Αυτόν που τον θεράπευσε. Μαρτυρεί στους Φαρισαίους και τους Γραμματείς, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο Χριστός είναι αμαρτωλός, ότι ο Θεός ακούει μόνο τους θεοσεβείς και όχι τους αμαρτωλούς. Αυτός, λοιπόν, ο άσημος και ζητιάνος τυφλός, έρχεται σε σύγκρουση με το κατεστημένο της εποχής του.
Και το τρίτο έργο του Θεού, σύμφωνα με τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, είναι η ομολογία του τυφλού. Όταν τον ρώτησε ο Χριστός εάν πιστεύει, ο τυφλός ομολόγησε «Ναι Κύριε πιστεύω» και προσκύνησε Αυτόν. Δεν είναι έργο του Θεού, λοιπόν, ένας άνθρωπος από την αγνωσία, να έρχεται στη γνώση του αληθινού Θεού;
Και συνέχισε ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ λέγοντας πως οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι είχαν την πνευματική τύφλωση εξαιτίας του εγωισμού τους. Γι’ αυτό και σταύρωσαν τον Χριστό. Ο εγωισμός δεν τους άφηνε να δουν τι πραγματικά είναι οι ίδιοι. Δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως δεν είναι απολύτως τίποτα.
Κι εμείς σήμερα είμαστε τυφλοί και δεν βλέπουμε, γιατί έχουμε την παρουσία του εγωισμού και της αμαρτίας.
Και κατέληξε ο κ. Σεραφείμ, προτρέποντας να παρακαλέσουμε τον Άγιο Κωνσταντίνο να ανοίξει και τα δικά μας μάτια και από την τύφλωση να οδηγηθούμε στην όραση, για να δούμε τον Θεό, όπως ακριβώς τον είδε και ο τυφλός.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε τον Εφημέριο του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης π. Χρήστο Θεοδώρου σε Πρωτοπρεσβύτερο και του ευχήθηκε να τον αξιώνει ο Κύριός μας να διακονεί την Εκκλησία του Χριστού και τον άνθρωπο με τον ίδιο ζήλο, όπως έκανε και μέχρι σήμερα στην ιερατική του πορεία.