Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή, 21 Μαΐου 2017

Λιτανεία του Οσίου Βασιλείου Οστρόγου στη Ναϊσσό Σερβίας.

του Θωμά Αναστασιάδη
       Η μνήμη του οσίου Βασιλείου του Οστρόγου, γιορτάστηκε στις 12 Μαϊου στον ομώνυμο ναό του, στο χωριό Duvaniste του περιφερειακού Δήμου Medijana της Ναϊσσού. Πραγματοποιήθηκε επίσημη και μεγαλοπρεπής λιτανεία της εικόνας και της μίτρας του οσίου, με προεξάρχοντα τον Πανιερώτατο Επίσκοπο Ράσκας και Πριζρένης  κ.Θεοδόσιο, ως τοποτηρητής της εκκλησιαστικής επαρχίας της Ναϊσσού, συνοδευόμενος από ιερείς και διακόνους  της επαρχίας Νις, προπορευομένων νέων και νεάνιδων με τοπικές ενδυμασίες.
    Παρέστησαν εκπρόσωποι του Μητροπολιτικού Δήμου, ο Δήμαρχος της Medijana κ.Μίλαν Κρστιτς (Σταύρου), εκπρόσωποι του στρατού, με επικεφαλής τον διοικητή του στρατού  της Δημοκρατίας της Σερβίας, Αντιστράτηγο κ.Milosav Σίμοβιτς, οι μαθητές των γύρω σχολείων και πλήθος ευλαβών πιστών του χωριού και της γύρω περιοχής.
     Φέτος οι πιστοί της περιοχής έλαβαν μεγάλη ευλογία, καθ' όσον ο Μητροπολίτης  Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ.Αμφιλόχιος, έστειλε από το Mondenegro όπου φυλάσσεται το σκήνωμα του Οσίου Βασιλείου Οστρόγου, ως δώρο στον ομώνυμο ναό του  χωριού, την μίτρα του Οσίου, η οποία για χρόνια κοσμούσε την κάρα του στην λειψανοθήκη της Μονής του.