Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε στην Λάρισα, την παραμονή της εορτής, ο πολυαρχιερατικὸς εσπερινός του πολιούχου της Αγίου Αχιλλίου, χοροστατήσαντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης, ο οποίος εμπνευσμένα αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Αγίου Αχιλλίου και μίλησε για την Αναστάσιμη χαρά που πρέπει να έχουμε κάθε μέρα στη ζωή μας, ενώ έκανε μνεία και στο γεγονός της μετακομιδής των Λειψάνων στη Λάρισα το 1981 ως αυτόπτης μάρτυρας του ιστορικού γεγονότος.
Στον Εσπερινό συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ Εφραίμ, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος προσκεκλημένοι του οικείου Ιεράρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, ο οποίος δια θερμών λόγων ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους Ιεράρχες για την ευλογημένη παρουσία τους και το ιερό προκύνημά τους.
Πλήθος δε πιστών Λαρισαίων μαζί με τον ιερὸ κλήρο της Μητροπόλεως Λαρίσης και πολλούς κληρικούς, που συνέρρευσαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, προσεύχονται στον Άγιο Αχίλλιο και προσκυνούν από χθες το απόγευμα, που άνοιξε η ιερά λάρνακα, τα ιερά και χαριτόβρυτα λείψανα του Μυροβλύτου Αγίου μας.