Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

Στη Νέα Μάκρη ο Αρχιεπίσκοπος για τον εορτασμό του Αγίου Εφραίμ.

5.5.2017

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησιας: Μάκης Αδαμόπουλος

Στην ιερά μονή Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Σιδηροκάστρου Μακάριος, Χαλκίδος Χρυσόστομος, Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυριλος και θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθεος. Παρέστησαν επίσης βουλευτές, ο Δήμαρχος Νέας Μάκρης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, και εκατοντάδες πιστοί από όλη την χώρα. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε σε όλους τα χρόνια πολλά.
Ο Μητροπολίτης Κηφισίας αναφέρθηκε στην εορτή του Αγίου Εφραίμ, ενώ ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο, τους Αρχιερείς και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο προσέφερε εις ένδειξη τιμής και σεβασμού τον Σταυρό του Αγίου Εφραίμ.

Ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε για την τιμητική αυτή διάκριση, η οποία, όπως είπε, απευθύνεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όχι στο πρόσωπό του. Αναφέρθηκε στη θυσία του Οσίου Εφραίμ για την πίστη και την πατρίδα και τόνισε ότι "αυτό το παράδειγμα φωτίζει και τον δικό μου δρόμο κατά την άσκηση των καθηκόντων μου να υπερασπίζομαι τα ιερά και τα όσια της πατρίδας, του λαού και του έθνους μας, εμπνεόμενος από τις αρχές κι τις αξίες της Χριστιανοσύνης και ιδίως από τις μεγάλες αρχές του ανθρωπισμού, της ειρήνης και της δικαιοσύνης".

Η Ιερά Μονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, η Μονή του Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Πεντελικού Όρους, στην ίδια θέση της μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, του 10ου μ.Χ. αιώνα. Από την περίοδο εκείνη υπήρχαν πάρα πολλά ασκητήρια, διασκορπισμένα σε όλη την έκταση του βουνού. Η Ιερά Μονή ανεσυστήθη σε γυναικεία το 1945 από την αείμνηστη Καθηγουμένη και Κτιτόρισσα Μοναχή Μακαρία Δεσύπρη με το ίδιο όνομα του Γενεσίου της Θεοτόκου. Το 1975 μετονομάσθηκε με υπουργική απόφαση σε Ι.Μ. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπως ήταν το αρχικό ιδρυτικό όνομά της.